Νίκη Κεραμέως: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να πατάξουμε κάθε θύλακα φασισμού μέσα στα σχολεία

i-news24
Read Time:1 Minute, 57 Second

Νίκη Κεραμέως: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να πατάξουμε κάθε θύλακα φασισμού μέσα στα σχολεία

“Η βία δεν έχει καμία θέση μέσα στα σχολεία μας, η βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά αναφερόμενοι στους συγκεκριμένους θύλακες φασισμού που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είμαστε ξεκάθαροι και έχουμε ήδη επιδείξει μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά”.

Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις στο περιθώριο των εγκαινίων του πέτρινου κτιρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

“Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε απερίφραστα όλα αυτά τα συμβάντα”, είπε για τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας στα ΕΠΑΛ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία και προφανώς η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Αναφερόμενη βεβαίως στα περιστατικά εντός των σχολείων έχω δηλώσει απερίφραστα ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πατάξουμε κάθε θύλακα φασισμού μέσα στα σχολεία”, υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι “από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε και σε επίπεδο Εισαγγελίας, κατέθεσα προσωπικά μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, προκειμένου να του γνωστοποιήσω -ως όφειλα νομίζω- τα γεγονότα που λάμβαναν χώρα σε σχολείο της επικράτειας και ταυτόχρονα ξεκίνησε αμέσως και ένορκη διοικητική εξέταση για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο σχολείο”, υπογράμμισε η υπουργός.

Σημειώνεται ότι η ταυτοποίηση των μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις επιθέσεις μέσα από τον αύλειο χώρο του σχολείου, έχει προχωρήσει, με τη βοήθεια των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ προκαταρκτική εξέταση για τα βίαια επεισόδια, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης.

Click4More: Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για εγκληματικές οργανώσεις στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ηλιούπολης

Μετά την τελετή αγιασμού που προηγήθηκε στο σχολικό συγκρότημα η υπουργός συνεχάρη τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη για την ανακατασκευή του παλιού πέτρινου κτιρίου “για την πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής να συνδυάσει το παλιό με το καινούργιο, να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά”.

Σχετικά με τη σχολική χρόνια που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι “το δημοτικό αυτό σχολείο, όπως όλα τα Δημοτικά στη χώρα ξεκινούν αναβαθμισμένα φέτος, καταρχήν σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού”, καθώς “έγιναν οι πρώτοι διορισμοί μετά από 12 χρόνια στη γενική εκπαίδευση, 11.700 μόνιμοι διορισμοί, οι οποίοι εξαγγέλθηκαν αρχές Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο”. Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως το δημοτικό σχολείο φέτος “είναι ουσιαστικά εμπλουτισμένο ως προς το πρόγραμμα σπουδών με την καθολική εφαρμογή φέτος των εργαστηρίων δεξιοτήτων”.

To άρθρο Νίκη Κεραμέως: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να πατάξουμε κάθε θύλακα φασισμού μέσα στα σχολεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Νόμπελ Φυσικής: Ο φετινός νικητής είναι λάτρης των ελληνικών χορών

Την αδυναμία του στους ελληνικούς χορούς “εξομολογήθηκε” στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τζόρτζιο Παρίζι, ο φετινός νικητής του βραβείου Νόμπελ Φυσικής. «Προσέγγισα τυχαία τους ελληνικούς χορούς, παρακολουθώντας μαθήματα του Αντρέα Πελίτσια Γανωτάκη, σε σύνδεσμο της Ρώμης. Οι ελληνικού χοροί σου ξυπνούν πάθος, σε αντίθεση με ιταλικούς παραδοσιακούς χορούς (όπως το σαλταρέλο και […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: