Νέα αγωγή Κεραμέως για την απεργία των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης

i-news24
Read Time:1 Minute, 8 Second

Νέα  αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα απεργία – αποχή κατά της αξιολόγησης που προκήρυξε αυτή τη φορά η ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα στα σχολεία και είναι πανομοιότυπη με εκείνη που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ την προηγούμενη βδομάδα.

Η Υπουργός καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία – αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων» τονίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Εκλογές στην Τσεχία: Φαβορί ο μεγιστάνας Αντρέι Μπάμπις παρά τα Pandora Papers

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες φιγουράρει στην έρευνα του δισεκατομμυριούχου, Αντρέι Μπάμπις, ο λαϊκιστής πρωθυπουργός της Τσεχίας εξακολουθεί να παραμένει το απόλυτο φαβορί στις βουλευτικές εκλογές που ξεκινούν σήμερα. Ο Αντρέι Μπάμπις θα αποπειραθεί να πετύχει μια δεύτερη συναπτή νίκη στην Τσεχία με το κίνημά του ANO, μολονότι […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: