ΜέΡΑ25: Τομέας Υγείας: Υγειονομικό laissez-faire – οι μάσκες πέφτουν

i-news24
Read Time:1 Minute, 27 Second

Στις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25, με αφορμή τις αλλαγές στην κυκλοφορία των εμβολιασμένων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τα δημόσια νοσοκομεία σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από δύο χρόνια, με το υγειονομικό προσωπικό κατάκοπο και τρομοκρατημένο, με τα μέτρα ατομικής προστασίας απαξιωμένα, με την πρόχειρη επιδημιολογική επιτήρηση, με τις σχολικές και εργασιακές συνθήκες όμοιες και απαράλλαχτες, με τα οικονομικά περιθώρια πολύ δυσμενέστερα και με την κοινωνία παραπληροφορημένη και διχασμένη περισσότερο από ποτέ, η κυβερνητική επιλογή της «μεγάλης εξόδου» των εμβολιασμένων, όπως αποφασίστηκε, οπωσδήποτε θα κριθεί υγειονομικά στις λίγες επόμενες εβδομάδες».

Ακολούθως στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Πέραν αυτού όμως, το να αφεθούν όλα να συμβούν αρρύθμιστα, σύμφωνα με το κεντρικό νεοφιλελεύθερο οικονομικό δόγμα του «laissez-faire», όπως ουσιαστικά εχτές ανακοινώθηκε, οδηγεί νομοτελειακά και στο τίμημα των ανθρώπινων ζωών, το οποίο καλούνται να καταβάλλουν, για όλο τον υπόλοιπο χειμώνα, κυρίως όσοι δεν «ψήφισαν», μέσω του εμβολιασμού τους, τις υγειονομικές αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτές υπαγορεύτηκαν σε όλη τη διάρκεια από την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων προτεραιοτήτων στην πολιτική υγείας της. Ομολογείται δηλαδή εμμέσως, με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν ήταν εξαρχής στο επίκεντρο μιας αδιαπραγμάτευτης πολιτικής. Στο επίκεντρο ήταν μόνο η αποτροπή της κατάρρευσης της μισογκρεμισμένης δημόσιας υγείας στα χέρια τους και βεβαίως, η επικοινωνιακή διαχείριση αυτών των επιλογών.

Η νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα έχει μεν τα ρίσκα της και αυτό η κοινωνία μπορεί να το συνειδητοποιήσει πλέον πολύ καλά. Επιπροσθέτως όμως, η άνεση με την οποία η διεθνής πρακτική εγκατέστησε ανάμεσά μας ένα νέο και μόνιμο κοινωνικό διαχωρισμό, ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, εμπορευόμενη τις ανθρώπινες ανάγκες και τα πραγματικά κοινωνικά ζητούμενα, θα πρέπει πολιτικά να μας αφυπνίσει όλους, είτε εμβολιαστήκαμε είτε όχι».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος

Next Post

ΑΕΚ – Μιλόγεβιτς: Η Νταμάκ έκανε κρούση στον Σέρβο προπονητή

Θέμα Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην ΑΕΚ. Η Νταμάκ από τη Σαουδική Αραβία έκανε κρούση στον Σέρβο τεχνικό και είναι διατεθειμένη να δώσει πολλά χρήματα. Το σκέφτεται ο προπονητής της Ένωσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Σαουδική Αραβία, η Νταμάκ θέλει τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος είναι γνωστός στη χώρα της Μέσης […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: