Κορονοϊός – Τρίτη δόση εμβολίου: Σε ποιους δεν θα έρχονται ειδοποιήσεις – Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

i-news24
Read Time:1 Minute, 54 Second

Κορονοϊός: Η σπάνια επιπλοκή που προκαλούν τα εμβόλια αδενοϊού

Σε διευκρινήσεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊου και την τρίτη δόση, προχώρησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (8/10) στον ΑΝΤ1. Αναφερόμενος στις περιοχές που η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ χαμηλή, σημείωσε ότι θα επιστρατευτούν ακόμα και κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για την ανοσοποίηση των πολιτών. 

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, από το απόγευμα της Κυριακής θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους άνω των 50 ετών, με προϋπόθεση να έχουν περάσει έξι μήνες από την πραγματοποίηση της δεύτερη δόσης. Παράλληλα, θα ανοίξει η πλατφόρμα και για όλους όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες Α και Β, για τους οποίους δεν είχε ανοίξει.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για τους άνω των 50 με την τρίτη δόση αποτελεί σύσταση και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός. Επίσης δεν θα έρχονται ειδοποιήσεις στον πολίτη, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να κλείνει το ραντεβού του, είτε μπαίνοντας στην πλατφόρμα, είτε μέσω ΚΕΠ ή στο φαρμακείο.

Όλοι όσοι επιλέξουν να κάνουν την τρίτη δόση θα την κάνουν με το εμβόλιο της Pfizer, άσχετα με το ποιο εμβόλιο είχαν κάνει τις δυο πρώτες, με εξαίρεση όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, για τους οποίους η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εκδώσει οδηγία πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Πρόθεση της πολιτείας, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, είναι να επεκταθεί ο εμβολιασμός και με τρίτη δόση για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών για να αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και σε αυτές τις ηλικίες, κάτι όμως που δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2021.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι ειδικά για περιοχές της βόρειας Ελλάδας που η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ χαμηλή, ο εμβολιασμός θα γίνεται και μέσω κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ που θα πηγαίνουν ακόμη και στις πλατείες των χωριών και θα εμβολιάζουν χωρίς να έχει κλειστεί προηγουμένως ραντεβού.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

To άρθρο Κορονοϊός – Τρίτη δόση εμβολίου: Σε ποιους δεν θα έρχονται ειδοποιήσεις – Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Νέα αγωγή Κεραμέως για την απεργία των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης

Νέα  αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα απεργία – αποχή κατά της αξιολόγησης που προκήρυξε αυτή τη φορά η ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα στα σχολεία και είναι πανομοιότυπη με εκείνη που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ την […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: