Θρίλερ με πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ: συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο» στη Νότια Σινική Θάλασσα

i-news24
Read Time:1 Minute, 18 Second

Θρίλερ με πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ: συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο» στη Νότια Σινική Θάλασσα

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες υπό τις οποίες πυρηνικό υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο» στη Νότια Σινική Θάλασσα. Υπέστη ζημιά το υποβρύχιο.

Το υποβρύχιο USS Connecticut, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, συγκρούστηκε με το «άγνωστο αντικείμενο» ενώ περιπολούσε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Νότια Σινική Θάλασσα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεκδικεί η Κίνα.

«Το USS Connecticut συγκρούστηκε με αντικείμενο το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου ενώ πλοηγείτο, έχοντας καταδυθεί, στα διεθνή ύδατα στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του επιτελείου.

«Δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, κάτι που υπονοεί ότι ναύτες μπορεί να τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το Κονέτικατ, πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Seawolf, υπέστη ζημιά αλλά παραμένει σε λειτουργία, επιχειρησιακό, κατά την ορολογία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.


Φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με το Naval Institute, κέντρο μελετών προσκείμενο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το υποβρύχιο συμμετείχε σε διεθνή ναυτική άσκηση στη Νότια Σινική Θάλασσα όταν σημειώθηκε το συμβάν.

Το Κονέτικατ πλέει προς το Γκουάμ –αυτοδύναμα– για να υποβληθεί σε έλεγχο και επισκευές.

Η Κίνα προβάλλει διεκδικήσεις σε σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Σινική Θάλασσα· έχει κατασκευάσει προκεχωρημένες στρατιωτικές βάσεις σε μικρά νησιά και ατόλες στην θαλάσσια περιοχή αυτή, προκαλώντας την οργή άλλων κρατών που επίσης έχουν διεκδικήσεις στα ύδατα από τα οποία βρέχονται τα εδάφη τους.

Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους στέλνουν συχνά πολεμικά να πλεύσουν στα διεθνή ύδατα στην περιοχή, για να δείξουν την προσήλωσή τους στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας, προς έντονη δυσαρέσκεια του Πεκίνου.

To άρθρο Θρίλερ με πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ: συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο» στη Νότια Σινική Θάλασσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

Κολομβία: Απέκρυψαν το θάνατο τεσσάρων ανηλίκων σε βομβαρδισμό του στρατού

Τον θάνατο τεσσάρων ανηλίκων σε βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας κατήγγειλε γερουσιαστής της αντιπολίτευσης την Πέμπτη (7.10.2021). Σύμφωνα με την καταγγελία ο θάνατός του προήλθε ύστερα από το βομβαρδισμό ενόπλων δυνάμεων κατά καταυλισμού ανταρτών του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) που οδήγησε στον θάνατο ενός από τους σημαντικότερους αξιωματικούς του. […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: