Η ΑΔΕΔΥ επιμένει με απεργία, η Κεραμέως κάνει αγωγή για να κριθεί παράνομη και 6.000 σχολεία ξεκίνησαν αξιολόγηση

i-news24
Read Time:1 Minute, 51 Second

Η ΑΔΕΔΥ επιμένει με απεργία, η Κεραμέως κάνει αγωγή για να κριθεί παράνομη και 6.000 σχολεία ξεκίνησαν αξιολόγηση

Αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία που έχει προκηρύξει για την Δευτέρα 11/10.

Σημειώνεται ότι και την περασμένη εβδομάδα, η Νίκη Κεραμέως είχε στραφεί δικαστικά κατά ομοσπονδιών εκπαιδευτικών, οι οποίοι αντιδρούν στην αξιολόγηση που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα. Μάλιστα, εκείνη την αγωγή την είχε κερδίσει η Νίκη Κεραμέως. 

Πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν πως ενώ κάποιοι συνεχίζουν να αντιδρούν στην αξιολόγηση, τουλάχιστον 6.000 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία!

Όσον αφορά στην αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη. Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης. Καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. 

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων». 

To άρθρο Η ΑΔΕΔΥ επιμένει με απεργία, η Κεραμέως κάνει αγωγή για να κριθεί παράνομη και 6.000 σχολεία ξεκίνησαν αξιολόγηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κατερινα Σερετη

Next Post

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Γεωργία – Εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή (8/10) στη Γεωργία μετά από την κατάρρευση μέρους πολυκατοικίας στην πόλη Μπατούμι. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στα συντρίμμια υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι.  Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τα αίτια κατάρρευσης της 7ώροφης ολυκατοικίας. Στο σημείο έχει στηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και έχουν φτάσει στελέχη […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: