Γερμανία – κορονοϊός: Οι εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι από αυτά που δίνουν τα επίσημα στοιχεία

i-news24
Read Time:1 Minute, 4 Second

Γερμανία – κορονοϊός: Οι εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι από αυτά που δίνουν τα επίσημα στοιχεία

Στο 80% ανέρχεται το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων στη Γερμανία, ενώ μία δόση εμβολίου για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός έχει λάβει το 84%.

Αυτό αναφέρουν τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» στη Γερμανία αναθεωρώντας κατά 4-5 μονάδες τα στοιχεία της στατιστικής.

Όπως αναφέρει το γερμανικό Ινστιτούτο, είναι πιθανό να έχουν υποτιμηθεί οι πραγματικοί αριθμοί των εμβολιασμένων, καθώς μόνο οι μισοί γιατροί εταιριών καταγράφουν ηλεκτρονικά τα εμβόλια που χορηγούν. Η τακτική έρευνα Covimo μάλιστα υποδεικνύει ότι οι πραγματικοί αριθμοί εμβολιασμένων ενδέχεται να είναι ακόμη υψηλότεροι, ενώ οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στις ηλικίες 18-59 ετών.

Ως ένα από τα πιθανά αίτια της υποτίμησης των αριθμών είναι και το γεγονός ότι οι επίσημες έρευνες γίνονται μόνο στα γερμανικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έρευνα του Ινστιτούτου Ifratest dimap τον περασμένο Αύγουστο είχε δείξει κατά 16 μονάδες υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων από ό,τι τα επίσημα στοιχεία.

Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», οι έρευνες μέσω συνεντεύξεων αντιμετωπίζονται με την επιφύλαξη ότι κάποιος μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει ή να απαντήσει ψευδώς. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, θεωρείται βέβαιο από το Ινστιτούτο ότι τελικά καταγράφονται λιγότεροι εμβολιασμοί από όσους πραγματικά γίνονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Γερμανία – κορονοϊός: Οι εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι από αυτά που δίνουν τα επίσημα στοιχεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

The Bachelor: Οι «καινούργιες» που διεκδικούν την καρδιά του Αλέξη Παππά

Ο ανταγωνισμός στη βίλα του Bachelor έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς οι τρεις «καινούργιες» φαίνεται να έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του Αλέξη Παππά να τις γνωρίσει καλύτερα. Προσγειώθηκαν με ελικόπτερο… και προσγείωσαν τα υπόλοιπα κορίτσια στην πραγματικότητα. Οι τρεις νέες κοπέλες μπήκαν στη βίλα του The Bachelor με σκοπό να κλέψουν […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: