Απάτη με SMS: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα» – Υποκλέπτουν ακόμα και κωδικούς τράπεζας

i-news24
Read Time:38 Second

Απάτη με SMS: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα» – Υποκλέπτουν ακόμα και κωδικούς τράπεζας

Μια νέα μέθοδο απάτης με sms φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ. Με πρόσχημα την πανδημία και την καραντίνα επιτήδειοι προσπαθούν να υποκλέψουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών με ένα απλό sms.

Συγκεκριμένα, πολίτες λαμβάνουν sms που τον ενημερώνουν ότι μπαίνει σε καραντίνα. Ωστόσο, η απάτη με sms είναι εμφανής καθώς η σύνταξη του sms μαρτυρά ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, αφού αναφέρει: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες». Στο SMS παρατίθεται ένας σύνδεσμος (link) τον οποίο ο χρήστης δεν πρέπει να ακολουθήσει.

Σε περίπτωση που κάποιος πατήσει το link, οι επιτήδειοι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα, έως και κωδικούς πρόσβασης για web banking.

To άρθρο Απάτη με SMS: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα» – Υποκλέπτουν ακόμα και κωδικούς τράπεζας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αλεξια Κωνσταντοπουλου

Next Post

Εθνική Ελλάδας: Μέσα ο Τάσος Δουβίκας για τον κρίσιμο ματς με τη Γεωργία

Ευχάριστα νέα για την Εθνική Ελλάδας καθώς ο Τάσος Δουβίκας ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και θα ταξιδέψει κανονικά με την ομάδα στην Γεωργία για το κρίσιμο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 το Σάββατο (9/10). Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, επί ελληνικού εδάφους, για τους προσεχείς αγώνες […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: