Νότης Μηταράκης: «Αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων»

i-news24
Read Time:55 Second

Νότης Μηταράκης: «Αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων»

O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης με ανακοίνωσή του προχωρά στην κατηγορηματική άρνηση των ισχυρισμών περί επαναπροωθήσεων, που διατυπώνει έρευνα δέκα ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών οργανισμών.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα, αξιωματικοί του ελληνικού Λιμενικού συμμετείχαν σε παράνομες επιχειρήσεις επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, ενώ γίνεται αναφορά και σε εμπλοκή κρατικών αξιωματούχων σε αντίστοιχα περιστατικά σε Κροατία και Ρουμανία.

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων», απαντά ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης. Όπως σημειώνει, «τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της ΕΕ και λειτουργούμε στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου για την προστασία τους».

Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει, ότι «οι παράνομες ροές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και θα πρέπει να αποτρέπονται σύμφωνα με την Kοινή Δήλωση του 2016, την οποία η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι εφαρμόζεται σωστά. Η Ευρώπη παραμένει στόχος κυκλωμάτων λαθροδιακινητών που εκμεταλλεύονται ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στην ΕΕ». Ο κ. Μηταράκης καταλήγει σημειώνοντας: «Δεν ζητάμε συγγνώμη για τη συνεχή προσήλωσή μας στο να διαλύσουμε αυτά τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων και να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Νότης Μηταράκης: «Αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

Mercedes-AMG A35 βάζει μυαλό σε VW Golf GTI MK5

Το επίπεδο έχει ανέβει σε τέτοια επίπεδα στα hot hatches, που άλλοτε γρήγορα μοντέλα δεν μπορούν να σταθούν ούτε στο ελάχιστο δίπλα στα καινούργια. Ακόμα κι αν είναι βελτιωμένα. Ένα VW Golf GTI MK5 πέρασε από ταχύρρυθμα μαθήματα προσαρμογής, όταν αποφάσισε να προκαλέσει τη Mercedes-AMG A35. H μικρή αδερφή της […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: