Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Ο ΠΟΥ στέλνει ιατρική βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

i-news24
Read Time:59 Second

Κορονοϊός - Βόρεια Κορέα: Ο ΠΟΥ στέλνει ιατρική βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βοήθεια στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη Βόρεια Κορέα, για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, μέσω του κινεζικού λιμανιού Ντάλιαν.

Στην πιο πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεσή του για τη Νότια και Ανατολική Ασία, που καλύπτει την περίοδο ως το τέλος Σεπτεμβρίου, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει την αποστολή βοήθειας κατά του κορονοϊού, μέσω του κινεζικού λιμανιού Νταλιάν, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

«Προκειμένου να στηρίξει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με βασικά ιατρικά εφόδια για την covid-19, ο ΠΟΥ ξεκίνησε τις αποστολές μέσω του λιμανιού Νταλιάν, στην Κίνα», επεσήμανε ο οργανισμός.

Ο ΠΟΥ δεν διευκρίνισε αν η βοήθεια έχει ήδη φτάσει στη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ υιοθέτησε πολύ αυστηρούς περιορισμούς όταν ξέσπασε η πανδημία covid-19 πέρυσι, κλείνοντας μεταξύ άλλων τα σύνορα της χώρας, προκειμένου να αποφύγει την εξάπλωση της νόσου στο έδαφός της.

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στο έδαφός της, κάτι που αμφισβητούν ωστόσο οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μεγάλες εστίες της νόσου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Ο ΠΟΥ στέλνει ιατρική βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωνσταντινος Μακρης

Next Post

Brexit: «Κλειδώνει» το πακέτο για την Βόρεια Ιρλανδία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα οριστικοποιήσει την επόμενη εβδομάδα πακέτο προς την Βόρεια Ιρλανδία, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα με το εμπόριό της. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς δήλωσε σε σεμινάριο για τη Βόρεια Ιρλανδία ότι η Κομισιόν σκοπεύει να ολοκληρώσει το έργο της για το πακέτο αυτό έως τα […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: