Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα προνόμια των εμβολιασμένων – Τι αλλάζει από το Σάββατο

i-news24
Read Time:1 Minute, 42 Second

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα προνόμια των εμβολιασμένων – Τι αλλάζει από το Σάββατο

Σημαντικές ελευθερίες έρχονται από το Σάββατο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ακόμα και σε περιοχές όπου το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πλέον ακόμα και οι «κόκκινες» περιοχές δεν θα μπαίνουν σε μίνι lockdown, καθώς δεν θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η μουσική θα ακούγεται κανονικά σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.

Έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς κάποιο μέτρο προφύλαξης. Στους κλειστούς χώρους θα μπορούν να μπαίνουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ θα επιτρέπεται πλέον να είναι όρθιοι και να χορεύουν. 

Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, όπως και οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα.

Παράλληλα, δεν θα ισχύει πια η απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμα και για τις «κόκκινες» περιοχές.

Τι ισχύει για ανεμβολίαστους

Τονίζεται πως όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων επιλέξουν να έχουν μεικτούς εξωτερικούς χώρους τόσο με εμβολιασμένους όσο και με ανεμβολίαστους τότε θα ισχύουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα: Χρήση μάσκας, επίδειξη αρνητικού rapid test, αποστάσεις και απαγόρευση του χορού.

Όσοι επιλέξουν να διατηρήσουν εξωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους θα μπορούν να «χαλαρώσουν» τα μέτρα. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από το Σάββατο. Σε 15 ημέρες η επιτροπή θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα.

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης

Την ίδια ώρα, δρομολογείται μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο να αυξηθούν οι εμβολιασμένοι. Πρόκειται για μια νέα επικοινωνιακή εκστρατεία στοχευμένη στις ανάγκες του πληθυσμού που έχουν αναδειχθεί μέσα από την εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία θα φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Θεοκλή Ζαούτη. Η νέα εκστρατεία θα είναι στοχευμένη, κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι περιορισμένο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ αντίθετα τα κρούσματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. 

 

To άρθρο Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα προνόμια των εμβολιασμένων – Τι αλλάζει από το Σάββατο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αλεξια Κωνσταντοπουλου

Next Post

Παρατείνεται για έξι μήνες η πιλοτική λειτουργία της on line κράτησης θέσης σε δρομολόγιο του ΟΑΣΑ – 2.500 κρατήσεις έγιναν σε δυο μήνες

Απήχηση στο επιβατικό κοινό βρίσκει η πιλοτική λειτουργία της on line κράτησης θέσης σε δρομολόγιο του ΟΑΣΑ στο Δήμο Χαϊδαρίου. Μόλις σε δύο μήνες έγιναν 2.500 online κρατήσεις θέσεων στην πιλοτική λεωφορειακή δημοτική γραμμή «Δάσος-Κέντρο Χαϊδαρίου» μέσω του προγράμματος του ευφυούς συστήματος «SmartBUS». Συγκεκριμένα, τους δύο μήνες πιλοτικής λειτουργίας δημιουργήθηκαν […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: