Η ευρωπαϊκή σημαία συμβολικό δώρο του Μαργαρίτη Σχοινά στην ΠτΔ

i-news24
Read Time:2 Minute, 1 Second

Την ευρωπαϊκή σημαία δώρισε συμβολικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό Μέγαρο. “Η σημαία αυτή είναι διαρκής υπόμνηση για όσα έχουμε πετύχει” δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ευρωπαϊκή σημαία, υψώθηκε στο βράχο της Ακρόπολης, πρώτη φορά στις 9 Μαίου, ημέρα της Ευρώπης τότε.

“Κυρία Πρόεδρε, αυτή τη σημαντική ευρωπαϊκή χρονιά που γιορτάζουμε τα 40 χρόνια από την ένταξή μας στην Ενωμένη Ευρώπη αλλά και τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας ήθελα να σας προσφέρω την Ευρωπαϊκή Σημαία που ανέβηκε στην Ακρόπολη την Ημέρα της Ευρώπης, φέτος στις 9 Μαΐου, σε μια αξέχαστη τελετή που τιμήσατε με την παρουσία σας. Είναι ένα σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ελλάδας και η θέση του είναι εδώ στο κέντρο του απανταχού Ελληνισμού, στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεχθείτε το λοιπόν ως ένα κειμήλιο που ανήκει στους Έλληνες και συμβολίζει τη θέλησή μας να είμαστε κομμάτι αυτής της ισχυρής Ένωσης μέσα από την οποία προωθούμε κι εμείς τις εθνικές μας επιδιώξεις.” τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι “Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά ότι ερχόμαστε και από μια χρονιά με μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες όπως είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο εμβολιασμού, το οποίο συνεχίζεται και θα ενταθεί, όπως είναι φυσικά τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, που θερμαίνουν την οικονομία μας και φυσικά η μεγάλη επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού, χάρη στο οποίο περάσαμε όλοι ένα ασφαλές καλοκαίρι.”

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε για το δώρο του Μαργαρίτη Σχοινά “Με χαρά και συγκίνηση παραλαμβάνω το δώρο σας, την πρώτη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κυμάτισε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης πλάι στην Ελληνική, φέτος στις 9 Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης. Η σημαία που μου παραδίδετε σήμερα αποτελεί τον καλύτερο συμβολισμό της επετείου των 40 ετών από την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και είναι διαρκής υπόμνηση των όσων έχουμε πετύχει μαζί τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, καθώς και των υψηλών προσδοκιών που έχουμε για το κοινό μας μέλλον.”

“Όπως είπατε”, πρόσθεσε οι Πρόεδρος της Δημοκρατίας “οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, το μεταναστευτικό, η εξάλειψη των κοινωνικών διακρίσεων, η οικονομική ανάκαμψη, μπορούν και πρέπει να αντιμετωπισθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα κατάλληλα εργαλεία και με ενότητα και αλληλεγγύη. Το πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών, καθώς και το σχέδιο ανάκαμψης, μας κάνουν αισιόδοξους.”

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Βρετανία: 9 εταιρείες ενέργειας κατέρρευσαν τον Σεπτέμβριο – Φόβοι για τον χειμώνα

Καταρρέουν η μία μετά την άλλη οι εταιρείες ενέργειας στη Βρετανία την ώρα που οι τιμές βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, με τον υπουργό Ενέργειας να αποκλείει την παροχή στήριξης στις προβληματικές επιχειρήσεις. Οι αυξανόμενες τιμές χονδρικής στην ενέργεια έχουν οδηγήσει ορισμένους παρόχους ενέργειας στην κατάρρευση, με εννέα εταιρείες να χρεοκοπούν μόνο […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: