Βρετανία: 9 εταιρείες ενέργειας κατέρρευσαν τον Σεπτέμβριο – Φόβοι για τον χειμώνα

i-news24
Read Time:2 Minute, 5 Second

Βρετανία: 9 εταιρείες ενέργειας κατέρρευσαν τον Σεπτέμβριο – Φόβοι για τον χειμώνα

Καταρρέουν η μία μετά την άλλη οι εταιρείες ενέργειας στη Βρετανία την ώρα που οι τιμές βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, με τον υπουργό Ενέργειας να αποκλείει την παροχή στήριξης στις προβληματικές επιχειρήσεις.

Οι αυξανόμενες τιμές χονδρικής στην ενέργεια έχουν οδηγήσει ορισμένους παρόχους ενέργειας στην κατάρρευση, με εννέα εταιρείες να χρεοκοπούν μόνο τον Σεπτέμβριο. «Μπορεί να δούμε εταιρείες να βγαίνουν εκτός αγοράς», δήλωσε ο Κουάζι Κουάρτενγκ στο συνέδριο Energy UK της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Κουάρτενγκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παράσχει στήριξη στους προβληματικούς παρόχους ενέργειας και ότι το σημερινό σύστημα λειτουργεί, με έναν πάροχο έσχατης λύσης να ορίζεται από τη ρυθμιστική αρχή Ofgem για να αναλάβει τους πελάτες από μια χρεοκοπημένη εταιρία. «Η κυβέρνηση δεν θα διασώσει χρεοκοπημένες εταιρίες, δεν μπορεί να υπάρξει ανταμοιβή για ανεύθυνη διαχείριση», είπε.

Μακροπρόθεσμα, το σχέδιο της Βρετανίας για παραγωγή μόνο «καθαρής» ενέργειας έως το 2035 θα βοηθήσει τελικά να προστατευθούν οι καταναλωτές, δήλωσε ο Κουάρτενγκ.

Οι τιμές ενέργειας στη Βρετανία έχουν εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ αυτό τον μήνα, κυρίως λόγω της αλματώδους αύξησης των τιμών αερίου παγκοσμίως, που έχουν ενισχυθεί εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων – μεταξύ των οποίων η αυξημένη ζήτηση λόγω της ανάκαμψης από την πανδημία, τα χαμηλά αποθέματα αερίου και οι μικρότερες των αναμενόμενων προμήθειες από τη Ρωσία.

«Η χώρα δεν θα βυθιστεί στο σκοτάδι»

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με περιορισμένη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και των περιορισμών στη δυναμικότητα, ανέφερε η εταιρία του εθνικού δικτύου ενέργειας National Grid, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, αν και υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε βέβαιος ότι η χώρα δεν θα βυθιστεί στο σκοτάδι.

Οι υψηλές τιμές χονδρικής για το αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν συμβάλει στην αύξηση των τιμών για την ενέργεια καθώς το αέριο αντιστοιχεί περίπου στο 40% της παραγωγής ηλεκτρισμού στη Βρετανία.

Ωστόσο, σε ξεχωριστή έκθεση για το αέριο για τη χειμερινή περίοδο, που επίσης δημοσιεύθηκε σήμερα, η National Grid είπε ότι η Βρετανία έχει επαρκή δυναμικότητα τροφοδοσίας αερίου για να καλύψει τη ζήτηση, έχει αποθέματα αερίου καθώς και εργαλεία για να αντιμετωπίζει περιόδους υψηλής ζήτησης αερίου.

Η National Grid είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ενεργειακής τροφοδοσίας της χώρας και για να διασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Ο Διαχειριστής του Συστήματος Ηλεκτρισμού (ESO) είναι μια νομικά ξεχωριστή μονάδα εντός του National Grid.

«Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει επαρκής δυναμικότητα διαθέσιμη για να παραμείνουν ανοικτά τα φώτα στη Βρετανία», δήλωσε ο Φίνταν Σλάι, εκτελεστικός διευθυντής στον ESO, σύμφωνα με την έκθεση.

To άρθρο Βρετανία: 9 εταιρείες ενέργειας κατέρρευσαν τον Σεπτέμβριο – Φόβοι για τον χειμώνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αλεξια Κωνσταντοπουλου

Next Post

Νίκος Παλαιοκώστας: Αποφυλακίστηκε

Τους συγκρατουμενούς του στις φυλακές  του Αγίου Στεφάνου Πατρών, αποχαιρέτησε πριν από λίγη ώρα ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας. Φορώντας ένα καπέλο και με το αποφυλακιστήριο στα χέρια, μπήκε στο αυτοκίνητο της δικηγόρου του Βασιλικής Αλεξανδροπούλου, η οποία τον μεταφέρει στα Τρίκαλα σύμφωνα με το tempo24.Περισσότερα σε λίγο… To άρθρο Νίκος Παλαιοκώστας: […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: