Υπ. Παιδείας: Ο Αλ. Τσίπρας εμπαίζει τους νέους τάζοντάς τους κατάργηση κάθε νόμιμης διαδικασίας και μάλιστα αναδρομικά

i-news24
Read Time:1 Minute, 50 Second

Για “εμπαιγμό και εργαλειοποίηση των νέων”, αλλά και για “λαϊκισμό άνευ ορίων” κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως νέα παιδιά, τάζοντάς τους στην ουσία την κατάργηση κάθε νόμιμης, αξιοκρατικής διαδικασίας εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, και μάλιστα αναδρομικά!” αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: “Σε ένα απίστευτο κρεσέντο λαϊκισμού, και μακριά από κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, υποσχόμενος σε υποψήφιους την αναδρομική εισαγωγή τους σε σχολές στις οποίες δεν εισήχθησαν”.

Το υπουργείο επισημαίνει ακόμη στην ανακοίνωσή του, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “προσποιείται ότι αγνοεί ότι οι υποψήφιοι αυτοί έχουν εισαχθεί σε άλλες αρχιτεκτονικές σχολές, ότι στις σχολές που τους υπόσχεται αναδρομική εισαγωγή οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και καταλαμβάνονται από υποψήφιους με υψηλότερες επιδόσεις, την επιτυχία των οποίων ακυρώνει, και ότι τα ίδια τα Πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τους συντελεστές της ελάχιστης βάσης”.

“Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είχαν επιδοθεί σε εμπόριο φρούδων ελπίδων. Το μόνο που τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει είναι το μικροκομματικό όφελος και ουδόλως το μέλλον και η προοπτική των νέων μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, συνομιλώντας με μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλαδικές και δεν κατάφεραν να περάσουν στην πρώτη τους επιλογή, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση θα καταργήσει τον θεσμό της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και ότι θα δώσει την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι μαθητές κόπηκαν φέτος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μεγάλες αδικίες και ότι πρέπει να βρούμε τρόπους να πείσουμε την σημερινή κυβέρνηση να τις διορθώσει ή σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον, να λέει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν.

Από την πλευρά της η Φωτεινή Σαραφιανού, η μαθήτρια που αρίστευσε αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ που ήταν η πρώτη της επιλογή, μίλησε για αδικία όχι μόνο για το σύστημα με την ελάχιστη βάση στα ειδικά μαθήματα, αλλά και για το γεγονός ότι χιλιάδες μαθητές έμειναν εκτός ΑΕΙ και οι θέσεις αυτές θα μείνουν κενές.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

«Είδα το σώμα να επιπλέει» - Συγκλονίζει η κατάθεση του πρώτου ανθρώπου που εντόπισε την Γαρυφαλλιά στην Φολέγανδρο

Εικόνες που «κόβουν την ανάσα» και καταβάλλουν ακόμα και τους πιο δυνατούς χαρακτήρες, ήταν αυτές που αντίκρισε ο πρώτος άνθρωπος που ήρθε αντιμέτωπος με το σκηνικό της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο. Πρόκειται για Αμερικανό τουρίστα που έφτασε μαζί με την […]
Αρέσει σε %d bloggers: