Ο Μ. Θεμιστοκλέους αύριο στα εγκαίνια του πρώτου φαρμακείου στο ακριτικό Καστελόριζο

i-news24
Read Time:57 Second

Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα για τους κατοίκους του Καστελόριζου αφού ανοίγει για πρώτη φορά φαρμακείο στο νησί τους μετά από πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.
Μετά από πολλή προσπάθεια, ανοίγει ρολά αύριο, πρώτη φορά, φαρμακείο στο Καστελόριζο, προκειμένου να εξυπηρετεί τους 400 κατοίκους του αλλά και τους επισκέπτες του πανέμορφου νησιού. Η δημιουργία του φαρμακείου οφείλεται στην προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκάνησου και δη του προέδρου του Νίκου Φουτούλη με αρωγούς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αρκετούς άλλους.

Να σημειωθεί ότι όλα τα χρόνια υπήρχε οπλίτης φαρμακοποιός στο νησί που έγραφε τις συνταγές, τις έστελνε στη Ρόδο και στη συνέχεια πήγαιναν τα φάρμακα στο νησί -ο λόγος ήταν ότι ένα φαρμακείο στο νησί δε θα ήταν κερδοφόρο. Τη διαχείριση του φαρμακείου θα έχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου.
Στα αυριανά εγκαίνια επρόκειτο να παρευρεθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αλλά λόγω φόρτου εργασίας θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Η ΕΡΤ με τους Αριστείδη Μιαούλη και Πέτρο Καμπιτσέλη βρίσκονται στο νησί προκειμένου να καλύψουν τα εγκαίνια, σε μια σημαντική στιγμή για το ακριτικό νησί.

www.ertnews.gr

Ρένα Βενιανάκη

Next Post

Ιταλία: Εκστρατεία πειθούς από τους οικογενειακούς γιατρούς για τους άνω των εξήντα ετών

Σύμφωνα με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Υγείας στην Ιταλία, οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να τηλεφωνήσουν ή και να επισκεφθούν τους πολίτες άνω των εξήντα ετών που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, και να προσπαθήσουν να τους πείσουν να προστατευθούν από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, πρόκειται για 2,4 […]
Αρέσει σε %d bloggers: