Η ΕΠΟ ανέβαλε τη Γενική Συνέλευση λόγω διαφωνίας με την Ολιστική Μελέτη

i-news24
Read Time:1 Minute, 14 Second

Η ΕΠΟ ανέβαλε τη Γενική Συνέλευση λόγω διαφωνίας με την Ολιστική Μελέτη

Η προγραμματισμένη για σήμερα (19/7) Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ματαιώθηκε και μεταφέρθηκε για τις 27 Αυγούστου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις με την FIFA, τη UEFA για την αλλαγή του αθλητικού νομοσχεδίου και την την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης.

Η έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης αναβλήθηκε με 62 ψήφους υπέρ σε σύνολο 66 παρόντων και μετατέθηκε για τις 27 Αυγούστου. Ο λόγος της αναβολής ήταν οι διαφωνίες της ΕΠΟ και των Ενώσεων επί συγκεκριμένων διατάξεων της μελέτης, καθώς και ο αθλητικός νόμος, διατάξεις του οποίου παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο.

Η πρόταση για αναβολή που βρήκε σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία φέρεται πως έκανε ο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων φέρεται πως είπε στην τοποθέτησή του: «Ο κ. υφυπουργός απείλησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με οικονομικό αποκλεισμό. Όταν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι εκείνο που χρηματοδοτεί το κράτος. Δεν μπορούν να μας βάζουν εκβιαστικά διλήμματα. Ναι, θα γίνουν αλλαγές, αφού όμως πρώτα τακτοποιηθεί ο αθλητικός νόμος. Προτείνουμε να αναβληθεί η σημερινή ψήφιση για τις αλλαγές του καταστατικού».

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες στη συζήτηση που έλαβε χώρα στην Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ήταν σύμφωνος με τον εκπρόσωπο της UEFA, κ. Λάκοβιτς, o οποίος τόνισε ότι είναι απαραίτητη η υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης στο σύνολό της, από την ΕΠΟ, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες και κυρώσεις.

To άρθρο Η ΕΠΟ ανέβαλε τη Γενική Συνέλευση λόγω διαφωνίας με την Ολιστική Μελέτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Γιωργος Χρονοπουλος

Next Post

Ν. Κεραμέως: Απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση

Στις «απόλυτες προτεραιότητες» της κυβέρνησης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έθεσε την επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε ακόμη στo ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς και τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια, αλλά και την αξιολόγηση. «Είναι απόλυτη προτεραιότητα […]
Αρέσει σε %d bloggers: