Έλληνας στο Βέλγιο: Η εικόνα μετά τις πλημμύρες θυμίζει βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

i-news24
Read Time:1 Minute, 14 Second

Έλληνας στο Βέλγιο: Η εικόνα μετά τις πλημμύρες θυμίζει βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βελγίου, Δημήτρης Αργυρόπουλος, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της Βαλλονίας. Ο κ. Αργυρόπουλος σημείωσε πως η εικόνα της Βαλλονίας θυμίζει τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Θύματα, αγνοούμενοι, σπίτια κατεστραμμένα είναι ο τραγικός απολογισμός. Οι δρόμοι εξαφανίστηκαν, αφού το νερό τούς έσκαψε και σήκωσε τα αυτοκίνητα. Χιλιάδες οχήματα μεταφέρθηκαν έως έξι χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο όπου ήταν παρκαρισμένα. Οι ζημιές είναι τεράστιες. Η εικόνα στο Βέλγιο είναι όμοια με αυτή μετά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» είπε χαρακτηριστικά για τις πλημμύρες.

Σε ερώτηση για τους περίπου 40.000 Έλληνες, που κατοικούν μόνιμα σε όλο το Βέλγιο, απάντησε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη απώλεια σε ανθρώπινη ζωή. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις που είχαν οι Έλληνες και βρίσκονταν στις πόλεις που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν καταστραφεί».

Την ίδια ώρα, ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε ότι εκτός από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες, σημειώθηκε και «πλιάτσικο» από επιτήδειους: «Έγιναν κλοπές. Μόλις κάποιοι είδαν ότι αυτοκίνητα αναποδογύρισαν, μαγαζιά και σπίτια καταστράφηκαν, άρχισαν να σπάνε τζάμια και τζαμαρίες και να παίρνουν από μέσα ό,τι έβρισκαν».

Η ελληνική κοινότητα, σε συνεργασία με τους δήμους του Βελγίου, συγκεντρώνει κλινοσκεπάσματα, ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν υποστεί ζημιές.

To άρθρο Έλληνας στο Βέλγιο: Η εικόνα μετά τις πλημμύρες θυμίζει βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Φωτιά τώρα στον Άγιο Κωνσταντίνο Δελφών

Φωτιά ξέσπασε και καίει δάσος στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος των Δελφών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην μάχη έχουν ριχτεί τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις.  #Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος του δήμου Δελφών, Φωκίδας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. — Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 19, 2021 To […]
Αρέσει σε %d bloggers: