Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η σημαία της ΕΕ πρέπει να εμφανιστεί στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων»

i-news24
Read Time:2 Minute, 2 Second

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η σημαία της ΕΕ πρέπει να εμφανιστεί στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων»

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι η σημαία της Ε.Ε. πρέπει να «συμμετάσχει» στην παρέλαση των χωρών κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 23 Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «η σημαία της ΕΕ πρέπει να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ως σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, ανοχής και αλληλεγγύης. Αξίες που είναι κοινές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ολυμπιακό κίνημα».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρωθυπουργός της προεδρεύουσας στην Ε.Ε., Σλοβενίας, Γιάνες Γιάνσα, με επιστολή τους ζητούν από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, η ομάδα της Σλοβενίας να φέρει εκτός από τη σημαία της χώρας και αυτή της ΕΕ.

 

Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται:

«Ως Πρωθυπουργός της χώρας που έχει την Προεδρία της ΕΕ και ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής θα θέλαμε να προτείνουμε με την ευκαιρία της παρουσίασης των εθνικών ομάδων στην επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπιακή Ομάδα της Σλοβενίας να μπει στο στάδιο κρατώντας μαζί με την σλοβενική σημαία και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η κίνηση καθιστά τους Σλοβένους αθλητές πρεσβευτές της ευρωπαϊκής ενότητας και των αξιών που στηρίζουν την Ένωσή μας και ταιριάζουν με αυτά του ολυμπιακού κινήματος».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι από την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα και την αναγέννησή τους στην σύγχρονη εποχή, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες προωθούν την ειρήνη και την ενότητα εδώ και αιώνες. Αποτελούν ισχυρό σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, ανοχής και αλληλεγγύης, αξίες που βρίσκονται στα θεμέλια της ΕΕ».

«Ο ίδιος ο αθλητισμός αναγνωρίζεται στη Συνθήκη της ΕΕ ειδικά για τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο και τώρα η ΕΕ έχει ειδικά προγράμματα για την προώθηση του αθλητισμούς για νέους» αναφέρουν ο Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γιάνες Γιάνσα προσθέτοντας ότι «πιο πρόσφατα, η δημιουργία χαρτοφυλακίου για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής συμπεριέλαβε τον αθλητισμό στη σύνθεσή του ως ένδειξη της συνεισφοράς του στις αξίες και τα θεμέλια της ΕΕ».

To άρθρο Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η σημαία της ΕΕ πρέπει να εμφανιστεί στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 στο ακόντιο η Τζένγκο

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον ακοντισμό, στο πρωτάθλημα Κ20, κατέκτησε η Ελίνα Τζένγκο με επίδοση 61,18 μ.  Θρίαμβος για την Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας. Η 18χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια με την πρώτη της βολή έστειλε το ακόντιο στα 61.18 μ. και κατέκτησε […]
Αρέσει σε %d bloggers: