Το νησί – έκπληξη: Το δίδυμο αδερφάκι της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα

i-news24
Read Time:1 Minute, 10 Second

Το νησί – έκπληξη: Το δίδυμο αδερφάκι της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα

Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο. Δεν είναι κάποιο κοσμοπολίτικο μέρος, ούτε μέρος με πολύ τουρισμό. Οι μόνοι μόνιμοι κάτοικοί του είναι οι …γλάροι.

Πετάμε πάνω από το Γλαρονήσι στην περιοχή Σκροπονέρια Βοιωτίας, ένας τόπος που από ψηλά και αναπάντεχα μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο. Είναι από τα… παράξενα της Ελλάδας.

Στην αρχαιότητα ήταν γνωστό με το όνομα “φωκών όρμος”.

Ο όρμος του Σκροπονερίου ή των Σκροπονερίων (ή Σκορπονερίων) είναι η πρόσβαση του Δήμου Ορχομενού στη θάλασσα, στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, και απέχει 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ακραιφνίου και 88 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Νότια του όρμου βρίσκεται η Παραλίμνη (η πιο νότια λίμνη της Ελλάδας που έχει νούφαρα) και το όρος Πτώον.

Το ανατολικότερο τμήμα του όρμου ανήκει στον Δήμο Χαλκιδέων (περιφερειακή ενότητα Ευβοίας) και το δυτικότερο, με το ψαροχώρι στο βάθος του όρμου, στην Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού (περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας).

Λόγω της σχετικά δύσκολης οδικής πρόσβασης, έχει διατηρήσει την φυσική του ομορφιά και το τοπίο είναι μαγευτικό.

Ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ, για μπάνιο σε παρθένα ήρεμη παραλία αλλά και για ψάρεμα.

Στο βάθος του όρμου (που ανήκει στον Δήμο Ορχομενού) υπάρχει ταβερνάκι όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Φρέσκο ψάρι, οτιδήποτε άλλο ψητό ή μπορείτε να πιείτε το ποτό σας ή τον καφέ σας μετά το μπάνιο.

To άρθρο Το νησί – έκπληξη: Το δίδυμο αδερφάκι της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωστας Παπαδοπουλος

Next Post

«Ντόναλντ Τραμπ όπως Αδόλφος Χίτλερ» – Αποκαλύψεις «φωτιά» σε νέο βιβλίο

Ο άνθρωπος που ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τοποθετήσει επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, συγκρίνει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ με τον Αδόλφο Χίτλερ. Και σε ένα νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει, περιγράφει πως ο Τραμπ ήταν αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για […]
Αρέσει σε %d bloggers: