Νέα μέτρα στην εστίαση: Και με δίπλωμα οδήγησης η ταυτοπροσωπία – Πως θα λειτουργούν τα μπουζούκια

i-news24
Read Time:1 Minute, 39 Second

Νέα μέτρα στην εστίαση: Και με δίπλωμα οδήγησης η ταυτοπροσωπία – Πως θα λειτουργούν τα μπουζούκια

Για την ταυτότητα και το διαβατήριο ξέραμε ότι θα μπορεί να γίνει η ταυτοπροσωπία. Τώρα, με τα νέα μέτρα στην εστίαση, οι καταστηματάρχες που θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, θα δέχονται ως πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας και το δίπλωμα οδήγησης.

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, λίγο αφού δημοσιεύτηκαν η ΚΥΑ και το ΦΕΚ για τα νέα μέτρα στην εστίαση. Εκτός απ’ αυτό, το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει και τον νέο τρόπο λειτουργίας για τα μπουζούκια.

Από σήμερα 16 Ιουλίου, τα υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, δηλαδή αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και μόνο με καθήμενους πελάτες, με το ποσοστό πληρότητας να ορίζεται στο 85%.

Για να μπουν στο κέντρο, οι πελάτες, θα πρέπει να δείξουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν).

Μπορούν να έχουν τα πιστοποιητικά είτε σε έντυπο είτε σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να τα ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω του app Covid Free GR. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Θέλεις μπουζούκια, πάμε αλλά… από μακριά

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του.

Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου. 

To άρθρο Νέα μέτρα στην εστίαση: Και με δίπλωμα οδήγησης η ταυτοπροσωπία – Πως θα λειτουργούν τα μπουζούκια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

Κλείνει το βράδυ για 8,5 ώρες η Λεωφόρος Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής

Από τις 22:30 έως τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου θα παραμείνει κλειστή η Λεωφόρος Μεσογείων στην περιοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν: μεταξύ των οδών Αγίας Τριάδος και Σαλαμίνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. μεταξύ των οδών Απ. Παύλου και Ταϋγέτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς […]
Αρέσει σε %d bloggers: