Κ. Νταλούκας στο Πρώτο: Πολύ ασφαλέστερο το εμβόλιο, από το να κολλήσει το παιδί κορονοϊό (audio)

i-news24
Read Time:1 Minute, 28 Second

Την πεποίθηση ότι το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλέστερο από το να κολλήσει το παιδί κορονοϊό εξέφρασε ο Παιδίατρος, Κώστας Νταλούκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε διάδραση» με την Αρετή Μπίτα, καθώς την Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των εφήβων 15 έως 17 ετών.

«Από τη στιγμή που οι αρμόδιες αρχές έδωσαν την έγκριση σε ΗΠΑ και ΕΕ, δεν επιτρέπεται σε κανέναν από εμάς να εκφράσουμε αντίθετη άποψη έστω και αν είμαστε γιατροί», τόνισε. «Άρα όταν μας ρωτάνε οι γονείς, εμείς τους λέμε ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος, γιατί σε βάθος χρόνους κανείς δεν θα γλυτώσει από την επαφή με τον ιό. Το θέμα είναι ως θα σε βρει ο ιός. Αν είσαι εμβολιασμένος και έχεις κάνει αντισώματα, θα μπορέσει ο οργανισμός σου να τον καταπολεμήσει. Αλλιώς, θα σε βρει ευάλωτο και ευαίσθητο», υπογράμμισε.

Ο κ. Νταλούκας υπενθύμισε ότι τα παιδιά νοσούν σε κάποια ποσοστά, και σε κάποια μικρότερα ποσοστά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί και θάνατοι στις παιδικές ηλικίες.


 

«Τις τελευταίες ημέρες μας έχουν βομβαρδίσει γονείς με ερωτήσεις για το εάν πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Η γνώμη του παιδιάτρου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται η οικογένεια, γνωρίζει το ιστορικό του παιδιού και έχει κάνει και τα άλλα εμβόλια στα παιδιά. Έχουμε το know how, είμαστε γνώστες των εμβολίων και των αντιδράσεων», τόνισε ο κ. Νταλούκας.

Ο παιδίατρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εμβολιασμό παιδιών από την ηλικία των 12 ετών και πάνω στις ΗΠΑ, με το εμβόλιο της Pfizer, λέγοντας πως υπήρξε ένας προβληματισμός στην παγκόσμια κοινότητα, καθώς καταγράφηκαν κάποια πολύ σπάνια – και αυτό-ιάσιμα τα περισσότερα – περιστατικά με μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες. «Αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε περισσότερο», τόνισε ο ίδιος.

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας

Next Post

Πανελλήνιες 2021: «Βγήκαν» οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα – Δείτε τις με ένα «κλικ»

«Βγήκαν» οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα στις Πανελλήνιες 2021, και οι υποψήφιοι μπορούν πλέον να δουν τις επιδόσεις τους. Οι υποψήφιοι μπαίνουν στο results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το όνομα μητέρας του υποψηφίου με κεφαλαία. […]
Αρέσει σε %d bloggers: