Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ιταλία αλλά μειώνονται οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

i-news24
Read Time:1 Minute, 3 Second

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ιταλία αλλά μειώνονται οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κατά 61% αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, σύμφωνα με έρευνα του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, ενώ οι εισαγωγές στο νοσοκομείο μειώθηκαν κατά 11,3% και οι θάνατοι κατά 35,8%.

Σύμφωνα με τον Νίνο Καρταμπελότα, πρόεδρο του ιδρύματος Gimbe, η αύξηση των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο αριθμός των καθημερινών τεστ διάγνωσης του ιού παρουσιάζει διαρκή μείωση.

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, τις τελευταίας επτά ημέρες -σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα- οι εισαγωγές ασθενών με covid 19, μειώθηκαν κατά 16%.

Η έρευνα του ιδρύματος Gimbe προβλέπει επίσης, ότι παρά την συνεχιζόμενη αύξηση των περιστατικών, η πίεση που αναμένεται να δεχθούν οι υποδομές του συστήματος υγείας, θα είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

«Η αχίλλειος πτέρνα της Ιταλίας, βέβαια, συνεχίζει να αποτελείται από τα 4,77 εκατομμύρια πολιτών άνω των 60 ετών, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο», σημειώνει το ίδρυμα Gimbe. Μάλιστα, 2,2 εκατομμύρια εξ αυτών δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού

To άρθρο Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ιταλία αλλά μειώνονται οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Live η ενημέρωση για τον κορονοϊό, τις μεταλλάξεις και το πρόγραμμα των εμβολιασμών

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών με θέμα το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την CoViD-19, τον κορονοϊό, την εξέλιξη της πανδημίας, τις μεταλλάξεις, την προοπτική των εμβολίων, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον […]
Αρέσει σε %d bloggers: