«Καμπανάκι» Μόσιαλου για την μετάλλαξη Δέλτα – «Μπορεί να επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα τα νοσοκομεία»

i-news24
Read Time:1 Minute, 28 Second

«Καμπανάκι» Μόσιαλου για την μετάλλαξη Δέλτα - «Μπορεί να επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα τα νοσοκομεία»

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα και με τα όσα επισημαίνει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτηση του στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο κ. Μόσιαλος, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων, στα παιδιά και σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν απέκτησαν ανοσία μετά τον εμβολιασμό. 

Πιθανότητα για αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Επομένως, όπως λέει, «να μην εκπλαγούμε, αν δούμε αύξηση των κρουσμάτων στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μας. Τα νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα και αυτό θα έχει ως αποτελέσματα τη μείωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς που δεν πάσχουν από κορονοϊό». 

Παρουσιάζοντας σχετικό συγκριτικό πίνακα, επισημαίνει ότι η επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα (Ινδικής) είναι μεγαλύτερη στη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία υπάρχουν πλέον περισσότερες νέες λοιμώξεις σε σύγκριση με άλλες χώρες της δυτικής (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία) αλλά και της ανατολικής Ευρώπης (Ρωσία).

«Αλλά υπάρχει μια ποιοτική διαφορά», όπως υπογραμμίζει. «Ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων είναι μικρότερος στη Μεγάλη Βρετανία. Και ο αριθμός αυτός αντανακλά την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της Astra Zeneca. Ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, γιατί η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πιο εύκολα στους πληθυσμούς και στις κοινότητες των μη εμβολιασμένων. Αλλά και γιατί τα εμβόλια της Pfizer και της Astra Zeneca, ενώ ήταν 100% αποτελεσματικά απέναντι στη Βρετανική μετάλλαξη, που επικρατεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας, όσον αφορά στην αποτροπή νοσηλειών και βαριών περιπτώσεων, τώρα είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικά: 96% και 92% αντίστοιχα».

To άρθρο «Καμπανάκι» Μόσιαλου για την μετάλλαξη Δέλτα – «Μπορεί να επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα τα νοσοκομεία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Κούβα: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 2.055 κρούσματα κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.055 κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας στην επικράτεια της χώρας, ενώ υπέκυψαν ακόμη 13 ασθενείς με COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη νήσο της […]
Αρέσει σε %d bloggers: