Συναινετικό διαζύγιο με ένα…κλικ σε 10 ημέρες (video)

i-news24
Read Time:1 Minute, 12 Second

Στη νέα ψηφιακή εποχή περνάει πλέον και η έκδοση του συναινετικού διαζυγίου. Οι δύο πλευρές -μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου- θα μπορούν ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα gov.gr να λύουν τον γάμο τους εντός 10 ημερών.

Με τη διαδικασία να απλοποιείται ακόμη περισσότερο, τα ζευγάρια που αποφασίζουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους γλιτώνουν κόπο και χρόνο, καθώς το συναινετικό διαζύγιο είναι μόλις λίγα… ψηφιακά “κλικ” μακριά.

Με το νέο νόμο για το οικογενειακό δίκαιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή προβλέπεται ότι με μια κοινή ψηφιακή δήλωση μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου οι σύζυγοι μπορούν να λύσουν τα δεσμά του γάμου τους, χωρίς να φτάσουν στο δικαστήριο.

Το ακόμη πιο καινοτόμο ωστόσο, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή είναι η υποβολή του αιτήματος για συναινετικό διαζύγιο σε ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr. Με οκτώ απλά βήματα μέσα σε 10 ημέρες, το ζευγάρι αποχαιρετά τον κοινό του βίο.

Οι ενδιαφερόμενοι “Υποβάλλουν όλα τα στοιχεία σε συνεννόηση με τον πληρεξούσιο δικηγόρο, δηλαδή έτος, τόμος ληξιαρχικής πράξης γάμου και άλλα και στη συνέχεια οι πληρεξούσιοι δικηγόροι σε συνεργασία με το συμβολαιογράφο να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία”

Και οι δύο πλευρές ενημερώνονται για την πορεία της διαδικασίας με ένα απλο e-mail. Αφού παρέλθει το 10ημερο συντάσσεται συμβολαιογραφική πράξη είτε με φυσική παρουσία, είτε ψηφιακά και ηλεκτρονικά ενημερώνεται και το ληξιαρχείο.

Η πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον Ιούλιο, από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Βέλγιο – Ελλάδα: Καυγάς του Τζαβέλλα με τον Λουκάκου στο φιλικό

Η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε απέναντι στο Βέλγιο σε εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση, από την οποία δεν έλειψε όμως και η… ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Ρουμελού Λουκάκου διαφώνησαν για ένα φάουλ που υποδείχθηκε από τον διαιτητή κατά του Βέλγου επιθετικού και υπέρ του αρχηγού της […]
Αρέσει σε %d bloggers: