Νέα πρόκληση Άγκυρας: «Να σταματήσει η Ελλάδα τις προβοκάτσιες»

i-news24
Read Time:54 Second

Νέα πρόκληση Άγκυρας: «Να σταματήσει η Ελλάδα τις προβοκάτσιες»

Μια προκλητική ανακοίνωση για τα ζητήματα που αφορούν την μελλοντική εξωτερική και αμυντική πολιτική της Τουρκίας, εξέδωσε το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας που συνεδρίασε την Τετάρτη (02.06.2021) υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα ελληνοτουρκικά και συγκεκριμένα τονίζεται πως «στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, για να επιτευχθεί η συνεχόμενη ειρήνη και ασφάλεια στα πλαίσια καλής γειτονίας, διαλόγου και διεθνούς δικαίου και για να προχωρήσει η επίλυση των ζητημάτων προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες, οι παράνομες ενέργειες και οι επιθετικές ενέργειες οι οποίες αγνοούν τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας».

Παράλληλα, η Άγκυρα αναφέρει πως «στο ζήτημα του Κυπριακού και για την επίτευξη της οριστικής λύσης, η Τουρκία θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τη λύση δυο ανεξάρτητων, κυρίαρχων κρατών και προς τον σκοπό αυτό θα συνεχίσει να λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων».

To άρθρο Νέα πρόκληση Άγκυρας: «Να σταματήσει η Ελλάδα τις προβοκάτσιες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Καρολινα Μισελ

Next Post

Μαδρίτη: Ανοίγουν νυχτερινά κέντρα σε περιοχές με μειωμένα κρούσματα

Οι ισπανικές περιφέρειες που καταγράφουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης του νέου κορονοϊού θα μπορούν να ανοίξουν ξανά κέντρα νυχτερινής διασκέδασης πριν επιτευχθεί ανοσία αγέλης, η οποία αναμένεται έως τα μέσα Αυγούστου, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας, μετά από συνάντηση με τις περιφερειακές αρχές. Περιφέρειες με ένα ποσοστό ειδοποίησης 14 […]
Αρέσει σε %d bloggers: