Κικίλιας: Το 20,39% του πληθυσμού εμβολιασμένο και με τις 2 δόσεις

i-news24
Read Time:49 Second

Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χθες ήταν στα 1472 κρούσματα τόνισε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι υποχώρησε για 2η βδομάδα κάτω από τα 2000 κρούσματα. Η διάμεση ηλικία είναι 36 έτη τις τελευταίες επτά μέρες. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από το 4%  και διαμορφώθηκε στο 3,4% την προηγούμενη βδομάδα.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 14.371.  Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 102.000 εμβολιασμοί ενώ σε όλη τη χώρα μέχρι σήμερα έχουν γίνει 5.751.115 εμβολιασμοί.

Το 20, 39 του πληθυσμού έχει λάβει και τις 2 δόσεις ενώ το 35,51 έχει πάρει μια δόση.

Το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία στα νησιά συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ενώ την άλλη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξουν τα ραντεβού για εμβολιασμούς με Pfizer και Moderna των 18-24 και 25-29.

Κείμενο σε εξέλιξη.

www.ertnews.gr

Αγγελική Παπαθανασίου

Next Post

ΑΕΚ: Μέσα ο Μορέιρα και περιμένει Μέικον

Τα προβλήματα για τον Βαγγέλη Αγγέλου μειώνονται, αφού ο Γιανίκ Μορέιρα τέθηκε στη διάθεσή του για τους μικρούς τελικούς με τον Προμηθέα Πάτρας, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί από τον επόμενο αγώνα και με τον Ντάριλ Μέικον. Οι δύο Αμερικανοί είχαν μείνει εκτός ομάδας μετά τα προβλήματα ρευστότητας στην […]
Αρέσει σε %d bloggers: