Γιάννης Μανιάτης στο Πρώτο: Στην πρωτοπορία της Ευρώπης η Ελλάδα στα θέματα της πράσινης ενέργειας (audio)

i-news24
Read Time:1 Minute, 12 Second

«Η πράσινη ενέργεια είναι από τα λίγα θέματα στα οποία με συνέπεια κάνουμε πολύ σημαντικά βήματα και τοποθετούμαστε στην πρωτοπορία της Ευρώπης», τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, πρώην υπουργός Ενέργειας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, με αιχμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αστυπάλαια.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες 6-7 χώρες της Ευρώπης στην κατά κεφαλή κατανάλωση Ενέργειας από φωτοβολταϊκά», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι την περίοδο2011-2014, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, «αυξήσαμε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα κατά 230% και είχαμε βραβευτεί για το “Εξοικονομώ κατ΄ οίκον”, ως το δεύτερο καλύτερο πρόγραμμα της Ευρώπης».


Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «παρά τις γραφικότητες όσων θέλουν να απαξιώνουν κάθε προσπάθεια που γίνεται», η πορεία αυτή «συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια και κορυφώνεται σήμερα με την Αστυπάλαια. Πριν περίπου 2 χρόνια είχαμε την Τήλο, το πρώτο νησί που έγινε σε σημαντικό βαθμό “πράσινο”».

Όπως είπε, η Αστυπάλαια είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα. «Υπάρχει ένας καλός συνδυασμός ανάμεσα σε Πολιτεία και μεγάλη ιδιωτική εταιρεία. Αυτή η σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, έχει να προσφέρει μόνο καλά, καθώς θα δημιουργηθεί ένα υβριδικό σύστημα με φωτοβολταϊκά και αιολικά που θα παράγει πράσινη ενέργεια, θα δοθούν δωρεάν κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις τοπικές Αρχές και κίνητρα στους κατοίκους να πάρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι μια σοβαρή προσπάθεια».

 

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας

Next Post

Νικόλ Κίντμαν: 20 χρόνια από το Moulin Rouge - Η αξέχαστη σκηνή και η διάσημη ατάκα (video)

Πέρασαν κιόλας δύο δεκαετίες από το «Moulin Rouge» και η Νικόλ Κίντμαν νοσταλγεί το χολιγουντιανό μιούζικαλ. Η διάσημη ηθοποιός τίμησε την 20ή επέτειο με μία ανάρτηση στο Instagram. Όπως αποκαλύπτει η Νικόλ Κίντμαν δεν θα ξεχάσει ποτέ μία από τις αγαπημένες της ταινίες, στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει. Και αυτή είναι […]
Αρέσει σε %d bloggers: