Γερμανία: Διαψεύδει η καγκελαρία – «Η Μέρκελ δεν κινδύνευσε από κορονοϊό το 2019 στη Γουχάν»

i-news24
Read Time:1 Minute, 36 Second

Γερμανία: Διαψεύδει η καγκελαρία – «Η Μέρκελ δεν κινδύνευσε από κορονοϊό το 2019 στη Γουχάν»

Τα υπονοούμενα των εφημερίδων «Daily Mail» και «Wall Street Journal» ότι η Αγγελα Μέρκελ κινδύνευσε από τον κορονοϊό όταν επισκέφθηκε το 2019 την Γουχάν διαψεύδει η καγκελαρία.

Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ κινδύνευσε από τον κορονοϊό κατά την επίσκεψή της στην Γουχάν στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 διότι είχε επικίνδυνες για την υγεία της συναντήσεις στην πόλη αυτή της κεντρικής Κίνας, αναφέρει η καγκελαρία.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι η καγκελάριος θα μπορούσε να έχει κάνει επικίνδυνες για την υγεία της συναντήσεις κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Κίνα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019», τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Bild».

Πολύ πρόσφατα, η βρετανική «Daily Mail» έγραψε ότι μια γυναίκα ηλικίας 61 ετών στην Γουχάν είχε ήδη μολυνθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.

Προηγουμένως η «Wall Street Journal» έγραψε, επικαλούμενη τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ότι αρκετοί υπάλληλοι του Λοιμωξιολογικού Ινστιτούτου της κινεζικής πόλης Γουχάν υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού στην Γουχάν ήδη από τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, επρόκειτο για κρούσματα από το περιβάλλον του ερευνητικού εργαστηρίου του Λοιμοξιολογικού Ινστιτούτου της πόλης. Θεωρώ ότι είναι σχεδόν αδύνατο να είχε έρθει σε επαφή η καγκελάριος με τον SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουχάν», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Νανοδομών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου Ρόλαντ Βίζεντανγκερ.

Ο καθηγητής Βίζεντανγκερ ήταν ο πρώτος Γερμανός ερευνητής που δημοσίευσε μελέτη τον Φεβρουάριο στην οποία παρουσίασε στοιχεία ότι η πανδημία προκλήθηκε από εργαστηριακό ατύχημα στο Λοιμοξιολογικό Ινστιτούτο της Γουχάν. Η καγκελάριος Μέρκελ επισκέφθηκε αυτήν την πόλη της κεντρικής Κίνας στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, οι κινεζικές αρχές ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στην Γουχάν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας .

Πηγές: Bild, dts

To άρθρο Γερμανία: Διαψεύδει η καγκελαρία – «Η Μέρκελ δεν κινδύνευσε από κορονοϊό το 2019 στη Γουχάν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

Survivor αποχώρηση: Έφτασε η ώρα της κρίσης – Οι «φιλίες» έρχονται πάλι στο προσκήνιο

Ο Τριαντάφυλλος, ο Σάκης, η Μαριαλένα και η Καρολίνα είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση από το Survivor. Οι «φιλίες» στο Survivor βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων στην παραλία ενόψει και της αποψινής αποχώρησης. Ένα αγώνισμα επάθλου ενώνει για μία ακόμα φορά τις ελληνικές με τις τούρκικες ομάδες. Παλιοί γνώριμοι ξανασμίγουν […]
Αρέσει σε %d bloggers: