Αστυπάλαια: Ο πρωθυπουργός για τη νέα τεχνολογία και το επενδυτικό πρόγραμμα της Volkswagen

i-news24
Read Time:1 Minute, 37 Second

Εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island – Progress Report, from vision to action», πραγματοποιείται στην Αστυπάλαια. Στην εκδήλωση παρευρίσκεται και θα μιλήσει  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πήγε στο νησί για να δει από κοντά το επενδυτικό πρόγραμμα της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, που στόχο έχει να μετατρέψει το νησί σε ενεργειακά αυτόνομο προορισμό. Η εκδήλωση απευθείας από το ertnews.gr

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess και παρευρέθηκε στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό).

Το νησί επιλέχθηκε από την γερμανική εταιρεία μετά από εξέταση πολλών υποψήφιων τοποθεσιών. Σημειώνεται ότι το project της αυτοκινητοβιομηχανίας βασίζεται κυρίως στην αντικατάσταση των συμβατικών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης οχημάτων στο νησί με ηλεκτρικά και στην αντικατάσταση των ρυπογόνων καυσίμων με εναλλακτικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τον CEO της Volkswagen Dr. Herbert Diess, η ιδέα του project ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και κρίθηκε εξαρχής ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα να επιτευχθούν φιλόδοξοι στόχοι μέσα σε 2-3 χρόνια αντί για μία ή δύο δεκαετίες που θα χρειάζονταν σε διαφορετική περίπτωση.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συμφωνία που υπεγράφη το περασμένο φθινόπωρο, η συνολική επένδυση είναι της τάξης των περίπου 20 εκατ. με τα πρώτα 3 να καταβάλλονται από τον γερμανικό όμιλο άμεσα για το δίκτυο φόρτισης και άλλα 7 σε δεύτερο χρόνο για την αυτόνομη οδήγηση. Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία θα διαθέτει αυτοκίνητά της αλλά και ποδήλατα και σκούτερ με μηδενικό κέρδος σε κατοίκους και φορείς του νησιού, οι οποίοι, επιπροσθέτως, θα απολαμβάνουν τα φορολογικά και άλλα κίνητρα της κυβέρνησης.

Περίπου 10 εκατ. επιπλέον θα χρειαστούν για να κατασκευαστούν τα έργα πρώτης φάσης ηλεκτροπαραγωγής χωρίς ανθρακικό αποτύπωμα. Ο ανάδοχος που θα αναλάβει έπειτα από διαγωνισμό το έργο θα κληθεί να το χρηματοδοτήσει με ίδια και δανειακά κεφάλαια, αλλά και με τις χρηματοδοτήσεις και τα κίνητρα που παρέχονται από την πολιτεία.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Αδαμάντιος Μαντής: Συγκλονίζει η μητέρα του αδικοχαμένου πολίστα – Ζητά δικαίωση για τον θάνατο του παιδιού της

Συγκλονίζει η μητέρα του αδικοχαμένου πολίστα Αδαμάντιου Μάντη που σκοτώθηκε σε τροχαίο ζητώντας δικαιοσύνη. Ζει με την ανάμνηση του παιδιού της σε ένα σπίτι γεμάτο από τις φωτογραφίες του παιδιού της που σκοτώθηκε σε τροχαίο με ευθύνη, θα πει η μητέρα του, άλλου οδηγού. Ο σκοπός της ζωής της πλέον […]
Αρέσει σε %d bloggers: