Ακόμα πιο χαμηλά στέλνει την τουρκική λίρα ο Ερντογάν – Το αρνητικό ρεκόρ και η μοιραία κίνηση του Σουλτάνου

i-news24
Read Time:44 Second

Ακόμα πιο χαμηλά στέλνει την τουρκική λίρα ο Ερντογάν - Το αρνητικό ρεκόρ και η μοιραία κίνηση του Σουλτάνου

Βαρέλι δίχως πάτο η λίρα στην Τουρκία. Το εθνικό νόμισμα της γείτονος καταγράφει νέα πτώση μετά και την τελευταία απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η νέα βουτιά που κάνει την Τετάρτη (02.06.2021) η τουρκική λίρα ακολούθησε το αίτημα Ερντογάν για μειώσεις επιτοκίων.

Η λίρα σημείωσε πτώση περίπου 0,6% αφού νωρίτερα υποχώρησε στο χαμηλό επίπεδο των 8,88 ύστερα από τις δηλώσεις του Σουλτάνου που είπε ότι είχε μιλήσει στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας για μείωση επιτοκίων.

Η τουρκική λίρα είναι φέτος ένα από τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών με τις χειρότερες επιδόσεις, υποχωρώντας περίπου 13% έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθώς οι ενέργειες της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για την αυτονομία της κεντρικής τράπεζας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ακόμα πιο χαμηλά στέλνει την τουρκική λίρα ο Ερντογάν – Το αρνητικό ρεκόρ και η μοιραία κίνηση του Σουλτάνου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Ανδρεας Μορφοπουλος

Next Post

Ακρόπολη: Γίνεται απόλυτα προσβάσιμη για ΑμεΑ – Ολοκληρώνονται οι υποδομές

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε ομόφωνα θετική γνωμοδότηση για την ολοκλήρωση των υποδομών για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, καθώς και για την αντικατάσταση του εξοπλισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται η προσβασιμότητα του αρχαιολογικού χώρου στην Ακρόπολη. «Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των […]
Αρέσει σε %d bloggers: