Ρωσία: Κατηγορούμενος για δολοφονία ενός γκέι το «έσκασε» από δικαστήριο

i-news24
Read Time:58 Second

Ρωσία

Στη Μόσχα, ο ύποπτος για τη δολοφονία του ομοφυλόφιλου Ρομάν Γιεντάλοφ στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κούρσκ, το έσκασε από την αίθουσα του δικαστηρίου Μπασμάνι κατά την διάρκεια του διαλλείματος, ανακοίνωσε η ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση Stimul, επικαλούμενη τον δικηγόρο Αρτιόμ Λάποφ.

Το κολλέγιο των ενόρκων επρόκειτο να αποφασίσει αν είναι ή όχι ένοχος ο Αντόν Μπερεζνόι, ο οποίος αν και το σκάσε, άφησε την ταυτότητα του στο δικαστήριο. Η οργάνωση Stimul, επισήμανε ότι στο Μπερεζνόι περισσότερο από έξι μήνες έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου.

Τον Φεβρουάριο οι ένορκοι αποφάσισαν ότι ο Μπερεζνόι είναι αθώος σε σχέση με τη δολοφονία. Ωστόσο, το εφετείο αναθεώρησε την απόφαση αυτή και η υπόθεση εξετάζεται εκ νέου

Η δολοφονία σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2019, έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού. Ο εγκληματίας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον δύο ανδρών. Ο Γιεβγκένι Εφίμοφ τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά ο Γιεντάλοφ ο οποίος κάλυψε με το σώμα του τον φίλο του άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή. Ο επιζήσας Εφίμοφ, δήλωσε ότι ο δράστης τους επιτέθηκε φωνάζοντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Πηγή: Novaya Gazeta.

To άρθρο Ρωσία: Κατηγορούμενος για δολοφονία ενός γκέι το «έσκασε» από δικαστήριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Χρηστος Μαυραγανης

Next Post

Φορτώνουν αμάξι... και φεύγουν! Το μεγάλο comeback του οδικού τουρισμού - Ποιοι προορισμοί γίνονται ανάρπαστοι

Η βραχυχρόνια μίσθωση παίρνει ξανά τα πάνω της μετά από την «παύση» που πάτησε εν καιρώ πανδημίας και την ίδια στιγμή, παράλληλο comeback κάνουν και οι ηπειρωτικοί παραθαλάσσιοι προορισμοί οι οποίοι γίνονται δημοφιλείς όχι μόνο στους ξένους τουρίστες αλλά και στους Έλληνες. Οικονομικός – υγειονομικά ασφαλής – αυτόνομος: αυτά είναι […]
Αρέσει σε %d bloggers: