Λευκορωσία: Αυτός είναι ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο δικαστήριο (βίντεο)

i-news24
Read Time:1 Minute, 38 Second

Λευκορωσία: Αυτός είναι ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο δικαστήριο (βίντεο)

Ο Στεπάν Λατίποφ, κάτοικος του Μινσκ της Λευκορωσίας, ο οποίος σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Vesna», αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας τον λαιμό του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου.

Πρώτα, δήλωσε ενώπιον της έδρας ότι η αστυνομία τον απείλησε ότι αν δεν παραδεχθεί την ενοχή του θα ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των οικείων του και γειτόνων του, είχε συλληφθεί στις 15 Σεπτεμβρίου του 2020.

Όταν οι γιατροί έφθασαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο Λατίποφ είχε χάσει τις αισθήσεις του και έγινε γνωστό ότι έχει μπει σε τεχνητό κώμα. 

Ο Λατίποφ είχε συλληφθεί στην αυλή του σπιτιού του, όταν επιχείρησε να εμποδίσει τις τοπικές αρχές να σβήσουν βάφοντας με χρώμα την «τοιχογραφία με τους ντιτζέις των Αλλαγών» όπως αποκαλούσαν τους ηχολήπτες οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι σε μια επίσημη εκδήλωση έβαλαν το τραγούδι «Αλλαγές» του γνωστού Ρώσου ροκ τραγουδιστή Βίκτορ Τσόι.

Ο Λατίποφ επαγγελματικά ασχολείται με την ίαση των ασθενειών των δένδρων. Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν διάφορες χημικές ουσίες, τις οποίες η κρατική τηλεόραση παρουσίασε ως ουσίες που θα τις χρησιμοποιούσε για να δηλητηριάσει τους αστυνομικούς.

Εν συνεχεία ο Λατίποφ παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με βάση τρία άρθρα του ποινικού Κώδικα, για ιδιαίτερα μεγάλη απάτη, για ωμή παραβίαση της δημόσιας τάξης και για απείθεια ενώπιον της αρχής.

Ο πατέρας του Λατίποφ δήλωσε ότι ο Στεπάν από τις 11 Απριλίου βρίσκεται σε κρατητήριο μαζί με άτομα που παρουσιάζουν ψυχικές ιδιαιτερότητες.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Vesna χαρακτήρισε τον Λατίποφ πολιτικό κρατούμενο και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του όπως και να σταματήσει η ποινική δίωξη εναντίον του.

To άρθρο Λευκορωσία: Αυτός είναι ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο δικαστήριο (βίντεο) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Πάνος Λασκαρίδης: Επιστολή παραίτησης στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Την παραίτησή του από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετείχε και ο ίδιος, υπέβαλε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την ελληνική ναυτιλία . Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ο κ. Λασκαρίδης εμφανίζεται να μιλά με απαξιωτικό τρόπο και […]
Αρέσει σε %d bloggers: