Κομισιόν: Ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα για τη στήριξη του τουρισμού

i-news24
Read Time:1 Minute, 48 Second

Κομισιόν: Ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα για τη στήριξη του τουρισμού

Το… «πράσινο φως», βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, έδωσε η Κομισιόν για να υλοποιηθεί το ελληνικό πρόγραμμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και πλήττονται από την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν. Το πρόγραμμα της Ελλάδας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων τουρισμού είναι ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή, βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, καθεστώς ύψους 800 εκατ. ευρώ που θα παρέχει στήριξη σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Το καθεστώς συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και θα είναι ανοικτό σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών άνω του 30% κατά το 2020, σε σύγκριση με το 2019.

Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με ανώτατο ποσό ανά επιχορήγηση που αντιστοιχεί σε ποσοστό έως και 5% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου ή σε 400.000 ευρώ ανά επιχείρηση, ανάλογα με το ποιο ποσό είναι χαμηλότερο. Σκοπός του καθεστώτος είναι να παρέχει στους δικαιούχους το κεφάλαιο κίνησης που χρειάζονται για την απόκτηση πρώτων υλών απαραίτητων για τις δραστηριότητές τους.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το καθεστώς που κοινοποίησε η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο. Ειδικότερα, η ενίσχυση α) δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατ. ευρώ ανά δικαιούχο και β) θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού, σημείωσε ότι «αυτό το ελληνικό καθεστώς ύψους 800 εκατ. ευρώ θα διευκολύνει την πρόσβαση σε ρευστότητα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία και αυτό το καθεστώς θα συμβάλει στη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητάς τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

«Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τα κράτη-μέλη με σκοπό την εξεύρεση εφικτών λύσεων για να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της έξαρσης του κορονοϊού σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ», συμπλήρωσε η κ. Βεστάγκερ.

To άρθρο Κομισιόν: Ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα για τη στήριξη του τουρισμού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Σαββατοκύριακο για παραλία

ΣΗΜΕΡΑ Στα ανατολικά και βόρεια προβλέπονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι, βορειοδυτικοί, θα φτάνουν στα πελάγη τοπικά και τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 25-27 βαθμούς. ΑΤΤΙΚΗ Στα βόρεια λίγο αυξημένες […]
Αρέσει σε %d bloggers: