Συνάντηση Τασούλα -Σασόλι: Παρά τους επώδυνους μήνες η Δημοκρατία λειτουργεί

i-news24
Read Time:1 Minute, 29 Second

 

“Θα είναι ήττα για την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν μπορέσει να διαμορφώσει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική υγείας”, τόνισε ο Νταβίντ Σασόλι, από το βήμα της Βουλής, με την επισήμανση παράλληλα ότι παρά τους 15 επώδυνους μήνες, η Δημοκρατία συνέχισε να λειτουργεί. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στην Αθήνα, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση.

«Η πανδημία μας δίδαξε να λειτουργούμε και δημοκρατικά και προσεκτικά. Tο ότι κρατήσατε το Ευρωκοινοβούλιο ανοιχτό, το ότι κρατήσαμε την Ελληνική Βουλή ανοιχτή και λειτουργούσα δεν είναι μόνο ένα επίτευγμα τεχνολογίας, είναι κι ένα επίτευγμα δημοκρατίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,  Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. David Maria Sassoli.

«Μια ευρωπαϊκή δημοκρατία πιο αποτελεσματική, πιο λειτουργική, εγγυάται πραγματικά την προάσπιση των ελευθεριών μας και θα μας επιτρέψει να εξέλθουμε από την παρούσα κρίση» σημείωσε από την πλευρά του ο Νταβίντ Σασόλι.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι “η φιλία και οι σχέσεις μεταξύ των κοινοβουλίων βοηθούν όλους εμάς στην κοινή μας πορεία. Τα κοινοβούλια αποτελούν την καρδιά των δημοκρατικών συστημάτων και κάθε φορά που ο αυταρχισμός επιδιώκει να επιτεθεί στα κοινοβούλια μας ουσιαστικά στοχεύει στην αποδυνάμωση των δημοκρατικών συστημάτων μας”.

Απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα, ο Νταβίντ Σασόλι μίλησε για κοινό στοίχημα, “το στοίχημα της συνεργασίας των κοινοβουλίων μας, ως αναπόσπαστο μέλος του ευρωπαϊκού οχήματος”.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σασόλι “όσο περισσότερο οι εθνικοί και οι κοινοτικοί θεσμοί συνεργάζονται, τόσο περισσότερο θα ενδυναμώνεται η δημοκρατία της Ευρώπης και θα εγγυάται την ελευθερία και την προάσπιση των κοινών αξιών μας”.

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα

Next Post

ΑΕΚ: Τέλος η σεζόν για τον Λάνγκφορντ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε μία υποτροπή στον τραυματισμό του και πλέον θεωρείται απίθανο να προλάβει κάποιο από τα παιχνίδια της ΑΕΚ για την τρίτη θέση στα play off της Basket League. Η Ένωση αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά και πλέον θα αντιμετωπίσει το Λαύριο ή τον Προμηθέα Πάτρας στην […]
Αρέσει σε %d bloggers: