Πρώτη επαφή ΗΠΑ – Κίνας για τον εμπορικό πόλεμο από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν

i-news24

Πρώτη επαφή ΗΠΑ – Κίνας για τον εμπορικό πόλεμο από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και η νέα αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο Κάθριν Τάι είχαν την πρώτη τους τηλεφωνική επαφή αφότου ανέλαβε την αμερικανική προεδρία ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, οι δύο πλευρές έκαναν μια «εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων» αντιμετωπίζοντας η μια την άλλη με πνεύμα «ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών της κυρίας Τάι, η αμερικανίδα αντιπρόσωπος εξέφρασε τις «ανησυχίες» της και εξέθεσε τις «κατευθυντήριες αρχές» και τις «προτεραιότητες» της κυβέρνησης του κ. Μπάιντεν για τη χάραξη εμπορικής πολιτικής «με επίκεντρο» τους αμερικανούς εργαζομένους.

Είπε ακόμη στον συνομιλητή της πως ανυπομονεί για τις μελλοντικές επαφές τους, καθώς για την ώρα ακόμη «μελετά» τη διμερή εμπορική σχέση. Η συνδιάλεξη χαρακτηρίστηκε «ειλικρινής» στην ανακοίνωση.

To άρθρο Πρώτη επαφή ΗΠΑ – Κίνας για τον εμπορικό πόλεμο από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για την 40ή επέτειο από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ 

Την Αθήνα επισκέπτεται την Πέμπτη και την Παρασκευή, 27-28 Μαΐου, με την ευκαιρία της 40ης επετείου από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πρόεδρος Σασόλι θα παραστεί στην επίσημη τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο για την επέτειο […]
Αρέσει σε %d bloggers: