Επίσκεψη Ντ. Σασόλι : Αυτή την ώρα συνομιλίες με ΠτΔ στη συνέχεια με Κ. Μητσοτάκη

i-news24

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα παραστεί στην επίσημη εκδήλωση στις 19:00 στο Ζάππειο Μέγαρο όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας τον δημόσιο διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης.Νωρίτερα ο κ. Σασόλι συνατήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Σασόλι θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου όπου αναμένεται να συζητήσουν για ολόκληρο το φάσμα της ευρωπαϊκής ατζέντας, αλλά και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, πριν από το ορόσημο της Συνόδου κορυφής του Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας θα επαναξιολογηθούν συνολικά οι ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή” εκφράζει, την ιδιαίτερη ανησυχία του για την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας.

” Προς το παρόν δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια από τις τουρκικές αρχές για να εδραιωθεί το κράτος δικαίου και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι προφανές, ότι σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να αλλάξει ο τόνος του διαλόγου με την ΕΕ – παρότι παραμένουμε ανοιχτοί σε αυτόν. Πρέπει να δούμε πολύ χειροπιαστές ενδείξεις”, όπως αναφέρει.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα εργαλείο που θα αποδειχθεί χρήσιμο και στο μέλλον, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε κάτι μόνιμο.

www.ertnews.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Next Post

Βουκουρέστι: Πρόταση να μετονομαστεί σε «οδό Προτάσεβιτς» ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία της Λευκορωσίας

Ο δρόμος του Βουκουρεστίου στον οποίο βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας μπορεί να μετονομασθεί προς τιμή του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ως κίνηση αλληλεγγύης ύστερα από τη δραματική σύλληψή του. Η ιδέα προτάθηκε από καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου. Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή (23.05.2021) λευκορωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε το αεροπλάνο […]
Αρέσει σε %d bloggers: