Δηλώσεις N. Δένδια κατά την άφιξή του στη Λισαβόνα – Θα συζητηθούν πρόσθετα μέτρα κατά της Λευκορωσίας

i-news24
Read Time:46 Second

Στη Λισαβόνα, για την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich»), βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, ποια πρόσθετα μέτρα μπορούν να ληφθούν κατά του καθεστώτος Λουκασένκο μετά την απαράδεκτη πειρατεία στο αεροσκάφος της Ryanair που εκτελούσε την πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για μια πράξη πειρατείας η οποία υπερβαίνει τα όρια», τόνισε ο κ. Δένδιας κατά την άφιξή του στη συνάντηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις τρεις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα θα συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ-Αφρικής, οι ανεπίλυτες συγκρούσεις στην Ανατολική Γειτονία και η στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή του Ινδο-ειρηνικού.

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ θα παρακαθήσουν σε γεύμα με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφαντί (Ayman Safadi), με τον οποίο θα συζητηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου

Next Post

«Ψήνεται» συνάντηση Μπάιντεν με την Βασίλισσα Ελισάβετ στις αρχές Ιουνίου

Συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες η βασίλισσα Ελισάβετ τον Ιούνιο. Η επίσκεψη θα αποτελέσει μέρος του ταξιδιού του Προέδρου Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 7 τον επόμενο μήνα. Θα τον συνοδεύει η Πρώτη Κυρία Δρ Τζιλ Μπάιντεν. Δημοσίευμα του […]
Αρέσει σε %d bloggers: