Βουκουρέστι: Πρόταση να μετονομαστεί σε «οδό Προτάσεβιτς» ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία της Λευκορωσίας

i-news24

Βουκουρέστι: Πρόταση να μετονομαστεί σε «οδό Προτάσεβιτς» ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία της Λευκορωσίας

Ο δρόμος του Βουκουρεστίου στον οποίο βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας μπορεί να μετονομασθεί προς τιμή του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ως κίνηση αλληλεγγύης ύστερα από τη δραματική σύλληψή του.

Η ιδέα προτάθηκε από καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου. Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή (23.05.2021) λευκορωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε το αεροπλάνο της Ryanair στο οποίο επέβαινε ο Προτάσεβιτς την Κυριακή, πραγματοποιώντας την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, και το ανάγκασε να προσγειωθεί στο Μινσκ όπου συνελήφθη ο ίδιος και η σύντροφός του

Εάν μετονομασθεί ο δρόμος, η αλληλογραφία της λευκορωσικής πρεσβείας και οι επαγγελματικές κάρτες των υπαλλήλων της θα φέρουν τη διεύθυνση ‘Προτάσεβιτς 26’. Ο δημοσιογράφος είναι εδώ και 10 χρόνια έντονος επικριτής του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Θα υποβάλω την πρόταση στο δημαρχείο του Βουκουρεστίου», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook δήλωσε η Κλοτίλντ Αρμάντ, δήμαρχος στην πρώτη περιφέρεια του Βουκουρεστίου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία.

«Ζούμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος και αυτή η πράξη τρομοκρατίας από τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο να αναχαιτίσει μια εμπορική πτήση μεταξύ δύο χωρών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη».

To άρθρο Βουκουρέστι: Πρόταση να μετονομαστεί σε «οδό Προτάσεβιτς» ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία της Λευκορωσίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια – Στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Νέο συλλαλητήριο προγραμματίζουν στη μια το μεσημέρι, στα Προπύλαια, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, που διεκδικούν να επιστρέψουν στις σχολές με ασφάλεια. Επίσης, προβάλλουν επιτακτικά το αίτημα να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική και να εξασφαλιστεί ισότιμη πρόσβαση για όλους. Σε κινητοποίηση αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, […]
Αρέσει σε %d bloggers: