Υπουργείο Εργασίας: Αναστέλλονται για έναν μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας και επιστρέφονται τα ποσά

i-news24

Υπουργείο Εργασίας: Αναστέλλονται για έναν μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας και επιστρέφονται τα ποσά

Επιστρέφονται τα ποσά που κόπηκαν σε 5.500 δικαιούχους των συντάξεων χηρείας όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Αναστέλλονται για έναν μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας, που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 4387/16 περί επιζώντων συζύγων, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4611/19 της προηγούμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι συνταξιούχοι που διαπίστωσαν περικοπή στη σύνταξή τους θα πρέπει να προσκομίσουν, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021, τη σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο υποκατάστημα στο οποίο ανήκουν. Τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου 2021, κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, θα επιστραφούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από τον e-ΕΦΚΑ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από τον e-ΕΦΚΑ.

To άρθρο Υπουργείο Εργασίας: Αναστέλλονται για έναν μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας και επιστρέφονται τα ποσά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προκρίθηκε το Τριφύλλι με «αρχηγική» ανατροπή στο τέλος

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 9 πόντους στην τελευταία περίοδο, αλλά με τρομερό τον Παπαπέτρου και καθοριστικό τον Χεζόνια, έφερε… τούμπα το ματς κόντρα στην ΑΕΚ και πήρε τη νίκη με 78-71, για να προκριθεί στους τελικούς της Basket League. Στο τέταρτο παιχνίδι της σειρά, η Ένωση “πάλεψε” για […]
Αρέσει σε %d bloggers: