Τσεχία: Ένα χωριό βοηθά να μεγαλώσουν τέσσερις μικροί πελαργοί που έχασαν τη μητέρα τους

i-news24
Read Time:1 Minute, 6 Second

Τσεχία: Ένα χωριό βοηθά να μεγαλώσουν τέσσερις μικροί πελαργοί που έχασαν τη μητέρα τους

Μετά τον τραγικό θάνατο ενός θηλυκού πελαργού, που σκοτώθηκε πέφτοντας σε μια γραμμή υψηλής τάσης, οι  κάτοικοι του χωριού Μλάντε Μπούκι της Τσεχίας συνασπίστηκαν προκειμένου να βοηθήσουν τον σύντροφό της να μεγαλώσει τα τέσσερα μικρά τους, στη φωλιά τους, που βρίσκεται στην κορυφή μιας καμινάδας.

«Τους φέρνουμε λίγο απ’ όλα, ψάρι, σκουληκάκια, ακόμη και ποντίκια», ανέφερε ο Γίρι Ζέρμαν, ένας μηχανικός που συνεργάζεται με έναν φίλο του κηπουρό για να ανεβάζει, τρεις φορές την ημέρα, την τροφή στους νεοσσούς και στον πατέρα τους, τον «Μπούκατσεκ», όπως τον βάφτισαν, από το όνομα της κοινότητάς τους.

Μια κάμερα μάλιστα βιντεοσκοπεί τη φωλιά και μεταδίδει ζωντανά τη «δράση» στο διαδίκτυο.  

«Στην αρχή συνδέονταν καμιά 50αριά άνθρωποι, όμως μετά τον θάνατο της μητέρας έχουμε περισσότερους από 2.000 θεατές, πολλοί εκ των οποίων συνδέονται από το εξωτερικό», σχολίασε, χωρίς να κρύβει την έκπληξή του, ο Γίρι Ζέμαν.

Ο μηχανικός και οι φίλοι του έχουν ήδη συγκεντρώσει από δωρεές περισσότερα από 11.000 ευρώ για τα πουλιά.

«Είναι πάρα πολλά τα χρήματα για τα πέντε πουλιά, αλλά θα δώσουμε ένα μεγάλο μέρος του ποσού στους ορνιθολόγους ενός γειτονικού κέντρου που βοηθούν πολλά ζώα. Παρακολουθούν τη διαδικτυακή μετάδοση και μας δίνουν πολύτιμες συμβουλές», είπε ο Ζέμαν.

To άρθρο Τσεχία: Ένα χωριό βοηθά να μεγαλώσουν τέσσερις μικροί πελαργοί που έχασαν τη μητέρα τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

Απαρηγόρητος στο House of fame ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας

Φοβάται για τον τελικό ο σπουδαστής του House of fame… Φανερά δυσαρεστημένος είναι ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας εν όψει του μεγάλου τελικού του House of fame. Και αυτό καθώς φοβάται πως δεν θα μπορέσει να αποδώσει πλήρως στο τραγούδι που του δόθηκε. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο σπουδαστής της μουσικής ακαδημίας του […]
Αρέσει σε %d bloggers: