Τον Σεπτέμβριο έρχεται το «τέλος» της μάσκας – Σε ποιο ποσοστό πρέπει να φτάσει ο εμβολιασμός

i-news24

Τον Σεπτέμβριο έρχεται το «τέλος» της μάσκας – Σε ποιο ποσοστό πρέπει να φτάσει ο εμβολιασμός

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και πότε θα μπορέσουμε να «πετάξουμε» τις μάσκες, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (26/5) στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Υπογράμμισε επίσης πως ήδη μελετάται ο εμβολιασμός από 12 ετών και πάνω και ότι αναμένονται τα δεδομένα της τρίτης φάσης.

Η κ. Παγώνη σημείωσε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να είναι υψηλά μέχρι το τέλος Ιουνίου και τότε θα φτάσουν γύρω στα 1000, ενώ οι ασθενείς στις ΜΕΘ θα μειωθούν σιγά-σιγά. Τόνισε επίσης ότι τα νοσοκομεία επιστρέφουν στην κανονικότητα, αναφέροντας ότι «οι κλινικές αλλάζουν γίνονται από covid no covid». 

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επεσήμανε πως αν τέλος Αυγούστου οι εμβολιασμένοι φτάσουν το 80% θα σημαίνει ότι θα υπάρχει ασφάλεια και γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούμε να τις βγάλουμε. 

Click4more: Εμβόλιο AstraZeneca: «Παράθυρο» για αλλαγή των ορίων ηλικίας – Παγώνη: Η Επιτροπή θα δει το θέμα

Σχετικά με τον 17χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος είπε πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό. «Είχαμε και άλλα δύο 18 και 25 ετών που είχαν διασωληνωθεί και το μήνυμα είναι πως η νόσος δεν έχει ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν υποκείμενα ή δεν έχουν γι αυτό χρειάζεται προσοχή και στους νέους και στις μεγάλες ηλικίες». Επίσης, υπογράμμισε πως όσο προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ακόμη και αυτό το μικρό ποσοστό που μπορεί να νοσήσει θα είναι με απλά συμπτώματα και δεν θα φτάνει σε ΜΕΘ. 

Αναμένονται τα δεδομένα για τον εμβολιασμό των ανηλίκων

Η κ. Παγώνη μίλησε και για τους εμβολιασμούς ανηλίκων δηλώνοντας πως οι πρώτοι που θα αρχίσουν λογικά να εμβολιάζονται είναι οι μαθητές λυκείου και μετά οι μικρότερες ηλικίες. Υπογράμμισε πως ήδη μελετάται ο εμβολιασμός από 12 ετών και πάνω και πως αναμένονται τα δεδομένα της τρίτης φάσης. «Νομίζω από το φθινόπωρο θα έχουμε αποτελέσματα και θα προχωρήσουμε. Με την έναρξη της νέας χρονιάς».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

To άρθρο Τον Σεπτέμβριο έρχεται το «τέλος» της μάσκας – Σε ποιο ποσοστό πρέπει να φτάσει ο εμβολιασμός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35 – 39

Μέσα στην ημέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35 -39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19. Από σήμερα (26.05.2021) και οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορούν να επιλέξουν αν θα κάνουν το εμβόλιο […]
Αρέσει σε %d bloggers: