Ο άγνωστος κίτρινος πύργος της Αττικής και η ιστορία του

i-news24
Read Time:48 Second

Ο άγνωστος κίτρινος πύργος της Αττικής και η ιστορία του

Πόσα αξιοθέατα, κτήρια και μνημεία ιστορίας υπάρχουν γύρω μας και μας είναι εντελώς άγνωστα ή απλώς έχουμε ακούσει γι’ αυτά λίγα πράγματα;

Ένα από αυτά για τα οποία θα μιλήσουμε σήμερα είναι ο άγνωστος σε πολλούς κίτρινος πύργος της Αττικής. Ένα από αυτά τα ιδιαίτερα σημεία στην Αττική από τα οποία μπορεί να έχουμε περάσει δίπλα αλλά δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για την ιστορία τους και το ρόλο που αυτά έπαιξαν.

Ο κίτρινος πύργος της Αττικής ή αλλιώς ο πύργος στο Κτήμα Μπενάκη ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητος. Και φυσικά μετρά αιώνες ζωής στην βάση του αλλά και πολλές τροποποιήσεις μέσα στα χρόνια.

O κίτρινος πύργος της Αττικής όπως συνηθίζουν αρκετοί να τον αποκαλούν βρίσκεται στην λεωφόρο του Κάτω Σουλίου. Είναι σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από τον Μαραθώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

To άρθρο Ο άγνωστος κίτρινος πύργος της Αττικής και η ιστορία του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωστας Παπαδοπουλος

Next Post

Στη δίνη του κορονοϊού Μεξικό και Αργεντινή – Η Χιλή εμβολιάζει τους κάτω των 30

Mεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών εξακολουθεί να προκαλεί η πανδημία στην Λατινική Αμερική. Μεξικό, Αργεντινή και Χιλή συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά νέα κρούσματα κορονοϊού. Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 265 ασθενείς με COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 2.483 κρούσματα. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του […]
Αρέσει σε %d bloggers: