Κορονοϊός: Tα στοιχεία για την θνητότητα ανά ηλικιακή ομάδα – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο (pic)

i-news24
Read Time:1 Minute, 40 Second

Κορονοϊός: Tα στοιχεία για την θνητότητα ανά ηλικιακή ομάδα – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο (pic)

Σε στοιχεία που αφορούν τη θνητότητα από τον κορονοϊό ανά ηλικιακή ομάδα, αλλά και τη σημασία του εμβολιασμού, αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος. «Είναι άδικο να χάνονται τόσες ζωές καθημερινά γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση. Η παραπληροφόρηση σκοτώνει και το βλέπουμε. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ανεμβολίαστους συμπατριώτες μας», επισημαίνει.

Όπως αναφέρει ο κ. Μόσιαλος, η θνητότητα από τον κορονοϊό ανά ηλικιακή ομάδα διαφέρει σημαντικά και είναι πολλαπλάσια στους άνω των 50 ετών σε σύγκριση με τους νεότερους. Για παράδειγμα, είναι υψηλή στους 70 ετών και είναι σημαντική και στους άνω των 60. 

Τονίζει δε ότι «στους 60άρηδες, εάν κολλήσουν 250.000 άτομα, τότε θα πεθάνουν μεταξύ 4.500 και 9.000 από αυτούς, ενώ μόνο ένας είναι πιθανό να αναπτύξει ιδιάζουσα θρόμβωση με το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) ή της Johnson & Johnson (JJ) σε αυτήν την ηλιακή κατηγορία, και το 80% όσων αναπτύξουν ιδιάζουσα θρόμβωση θα επιβιώσουν μετά από θεραπευτική αγωγή.

Δείτε τον πίνακα που συνοδεύει την ανάρτησή του:

Άρα, σε 1.250.000 άτομα που θα εμβολιαστούν με εμβόλια των ΑΖ ή J&J και είναι 60άρηδες (60-69), πέντε ίσως πάθουν ιδιάζουσα θρόμβωση και ένας ίσως αποβιώσει. Εάν κάνουν εμβόλια των Pfizer και Moderna δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εμφάνισης ιδιάζουσας θρομβωσης.

Αλλά εάν 1.250.000 άτομα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα (60-69) δεν κάνουν εμβόλιο και κολλήσουν, τότε θα πεθάνουν μεταξύ 22.500 και 45.000 άτομα. Και όχι μόνο αυτό. Ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς που θα κολλήσουν και θα επιβιώσουν θα πάσχει μετά από μακροχρόνια νόσο covid. Περίπου 250.000 άτομα θα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία».

«Το ευχάριστο, βέβαια, στην Ελλάδα είναι ότι οι νεότεροι συμμετέχουν μαζικά στους εμβολιασμούς. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπατριώτες μας», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Tα στοιχεία για την θνητότητα ανά ηλικιακή ομάδα – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο (pic) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Κ. Βλάσης: Δεν θέλουμε να διευρύνουμε την εκλογική βάση με το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων (video)

Ολοκληρώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την ψήφο των αποδήμων. Θέλουμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που ζουν σε άλλες χώρες να μπορούν να ψηφίζουν εκεί που βρίσκονται και όχι να […]
Αρέσει σε %d bloggers: