Δεν μπορεί να τηρήσει τις προθεσμίες παράδοσης εμβολίων η BioNTech στις γερμανικές αρχές

i-news24

Δεν μπορεί να τηρήσει τις προθεσμίες παράδοσης εμβολίων η BioNTech στις γερμανικές αρχές

Αδυναμία τήρησης των προθεσμιών παράδοσης εμβολίων στην Γερμανία διαπιστώνεται από την πλευρά της BioNTech, γεγονός το οποίο, ενόψει της κατάργησης, στις 7 Ιουνίου, της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό των πολιτών, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος της εκστρατείας ανοσοποίησης.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα παραδοθούν στις γερμανικές αρχές λιγότερα από τα υπεσχημένα εμβόλια και ο ρυθμός των παραδόσεων εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί μετά τις 21 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η BioNTech θα παραδώσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες 4-5 εκατομμύρια εμβόλια, ενώ μετά θα πρέπει να παραδίδει 6 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα. Επιπλέον, από τις αρχές Ιουνίου δεν υπάρχει σχεδιασμός για περαιτέρω παράδοση εμβολίων από τις εταιρίες AstraZeneca και Johnson & Johnson στην Γερμανία.

Όπως επισήμανε το υπουργείο Υγείας, όσοι δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού για εμβολιασμό, θα πρέπει «να είναι υπομονετικοί», καθώς στα κέντρα εμβολιασμού το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν περισσότεροι εμβολιασμοί με τη β΄δόση παρά με την α΄.

Οι αναμενόμενες καθυστερήσεις θα είναι το βασικό θέμα στην διάσκεψη που έχει συγκαλέσει για αύριο η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων προκειμένου να εξεταστεί η εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται ακόμη το υπό επεξεργασία ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο ενδεχόμενος εμβολιασμός μαθητών, καθώς και ο προγραμματισμός της αναμνηστικής δόσης των εμβολίων.

To άρθρο Δεν μπορεί να τηρήσει τις προθεσμίες παράδοσης εμβολίων η BioNTech στις γερμανικές αρχές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Κορονοϊός: Ποιες παρενέργειες προκαλεί το κάθε εμβόλιο – Τα «ύποπτα» συμπτώματα

Ο κορονοϊός είναι… ακόμα εδώ και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει καθημερινά, όπως έγινε και σήμερα, με τον ΕΟΕΔΥ να ανακοινώνει 1.517 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα και την Αττική να… αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» για ακόμη μια μέρα, καταγράφοντας 762 νέα κρούσματα επί του συνόλου, ενώ η Θεσσαλονίκη […]
Αρέσει σε %d bloggers: