Β. Κικίλιας: Το Σάββατο 29/5 ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34

i-news24

Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, είπε στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς και πρόσθεσε ότι με ένα ποσοστό 17,62% του πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση από τις 27 χώρες της ΕΕ.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 37 έτη, ενώ για 3η εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ομάδες.

Μείωση παρουσιάζεται στους νοσηλευόμενους από Covid-19 καθώς αυτοί φτάνουν τις 3.047 όταν την προηγούμενη Τετάρτη έφταναν τις 3.790. Υποχώρηση επίσης εμφανίζεται στον μέσο όρο εισαγωγών ο οποίος κυμαίνεται στις 244. Είναι η πρώτη εβδομάδα που έπεσε κάτω από τις 300, σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό των εμβολιασμών, ο υπουργός Υγείας είπε ότι σήμερα μόνο που άνοιξε η ηλικιακή ομάδα 35-39 έχουν ήδη κλειστεί περισσότερα από 102.000 ραντεβού.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Η-Β Παπαϊωάννου

Next Post

Yπουργείο Παιδείας: 28 Μαΐου – 17 Ιουνίου οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας και την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Για τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε από […]
Αρέσει σε %d bloggers: