Στάση εργασίας στο μετρό την Τετάρτη 26/5

i-news24

Στάση εργασίας στο μετρό την Τετάρτη 26/5

Χωρίς μετρό θα μείνει την Τετάρτη η πρωτεύουσα, από την έναρξη της λειτουργίας του έως τις 10 το πρωί, λόγω της στάσης εργασίας που ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, παρά το γεγονός ό,τι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Με νεότερο δελτίο τύπου, το ΣΕΛΜΑ ανακοινώνει ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμες 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

“Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.

Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους” επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ. 

To άρθρο Στάση εργασίας στο μετρό την Τετάρτη 26/5 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

«Μύλος» με τις εκλογές της ΕΟΚ – Η ΝΔ στηρίζει Αυγενάκη, «βολές» από ΣΥΡΙΖΑ

Στον «αέρα» βρίσκονται οι εκλογές της Ελληνινικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), μετά το απαγορευτικό του Νίκου Χαρδαλία για διεξαγωγή τους στις 30 Μαΐου, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Ο Τομέας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Λευτέρη Αυγενάκη που βρίσκεται σε κόντρα με την ΕΟΚ, ενώ λίγο αργότερα ο αντίστοιχος […]
Αρέσει σε %d bloggers: