Ολυμπιακοί Αγώνες: Οικονομική καταστροφή για την Ιαπωνία σε τυχόν αναβολή

i-news24

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οικονομική καταστροφή για την Ιαπωνία σε τυχόν αναβολή

Πολύ μεγάλη προβλέπεται η οικονομική ζημιά για την Ιαπωνία σε περίπτωση που η πανδημία του κορονοϊού οδηγήσει σε δεύτερη σερί αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, με τις απώλειες να υπολογίζονται στα 16,5 δις δολάρια.

Η τελευταία ανάλυση από τη μεγαλύτερη εταιρεία οικονομικής έρευνας της Ιαπωνίας προβλέπει ότι μία πιθανή ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα κοστίσει στη χώρα περίπου 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το «Nomura Research Institute», μια ιδιωτική εταιρεία υπό τον Όμιλο Nomura της Ιαπωνίας, γνωστοποίησε την εκτίμηση ότι η μη τέλεση των θερινών Αγώνων, που έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν αυλαία στις 23 Ιουλίου, θα μπορούσε να μεταφραστεί σε τεράστιες απώλειες για όσους συνδέονται οικονομικά με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο εκτελεστικός οικονομολόγος της Nomura, Τακαχίντε Κιούτσι, δήλωσε ότι οι απώλειες στην περίπτωση της ακύρωσης υπολογίζονται σε περίπου 1,8 τρισεκατομμύρια γιεν ή περίπου 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ιαπωνία και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησαν να διοργανώσουν τους Αγώνες χωρίς θεατές από το εξωτερικό, με τον Κιούτσι να αναφέρει ότι οι οικονομικές απώλειες από την απουσία κόσμου αναμένεται να φθάσουν τα 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ανέφερε στην ανάλυσή του ότι η εισαγωγή ενός “απεριόριστου” αριθμού εγχώριων θεατών στους Αγώνες θα μπορούσε να αυξήσει τα κέρδη.

Υποθέτοντας ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό σταθεροποιηθεί στην Ιαπωνία, ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος ενός τέτοιου σεναρίου θα οδηγήσει σε 16,65 δισεκατομμύρια δολάρια σε Oλυμπιακά έσοδα, τα οποία θα σχετίζονται με την ιαπωνική οικονομία.Η ιαπωνική κυβέρνηση και η ΔΟΕ συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι, παρά τις αντιδράσεις των Ιαπώνων. Η έκκληση της ΔΟΕ για «θυσία» έχει δημιουργήσει κύμα θυμού στο ιαπωνικό κοινό πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τους εκπροσώπους του Τόκιο 2020 να υπογραμμίζουν ότι η ακύρωση δεν είναι επιλογή.

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες: Οικονομική καταστροφή για την Ιαπωνία σε τυχόν αναβολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Γιωργος Χρονοπουλος

Next Post

Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου 31/5 – Μητσοτάκης: Καμία επίσημη επιβεβαίωση

Για την τελευταία μέρα του Μαΐου, φαίνεται ότι «κλειδώνει» εκτός απροόπτου το νέο τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου, σε περιοχή εκτός Αθηνών, περίπου έξι εβδομάδες μετά την περιπετειώδη συνέντευξη Τύπου των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα. Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποδέχτηκε την πρόσκληση […]
Αρέσει σε %d bloggers: