«Οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται συμβιβαστική λύση για άρση της πατέντας στα εμβόλια του κορονοϊού»

i-news24

«Οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται συμβιβαστική λύση για άρση της πατέντας στα εμβόλια του κορονοϊού»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την πρόταση περί υποχρεωτικής μεταφοράς της πατέντας των εμβολίων για την Covid-19 για να αυξηθούν οι ποσότητες που θα χορηγηθούν στις φτωχές χώρες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια λύση στην έκκληση πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων είναι και οι ΗΠΑ, για την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται μια συμβιβαστική λύση «που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των αδειών σε περιόδους έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο Ντράγκι είπε ότι η ΕΕ συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να τηρήσει μια πιο ενιαία στάση απέναντι στη Μόσχα και να ενισχύσει τις άμυνές της όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια.

To άρθρο «Οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται συμβιβαστική λύση για άρση της πατέντας στα εμβόλια του κορονοϊού» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Γιάννης Στάνκογλου – Άγριες Μέλισσες: «Τον ευχαριστήθηκα τον Κυπραίο, ήταν τόσο κόντρα με εμένα»

Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στην Real Life και στον Βασίλη Μπουζιώτη για την επόμενη ημέρα τηλεοπτικά μετά την επιτυχία του στις Άγριες Μέλισσες ως Κυπραίος αλλά και στους Σχεδόν Ενήλικες.  Τηλεοπτικά τι «μαγειρεύεις» δεν ξέρω ακόμα… Δεν ξέρεις γιατί δεν ξέρω κι εγώ ακόμα. Έχω ρίξει το βάρος στις δύο […]
Αρέσει σε %d bloggers: