Ντράγκι: Αποσιωπώντας το πρόβλημα των μεταναστών, δεν λύνεται

i-news24

Ντράγκι Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μετά την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, αναφέρθηκε αναλυτικά στο μεταναστευτικό και στην αντιμετώπισή του.

«Αποσιωπώντας το πρόβλημα των μεταναστών, δεν λύνεται. Οι τελευταίες εικόνες παιδιών, (σ.σ. με πτώματα ανηλίκων σε παραλία της Λιβύης) είναι απαράδεκτες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη τύπου,

Παράλληλα ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε ότι «όπως είχε ήδη αναγγείλει, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στους αριθμούς του» και πως «ιδίως από μέρους της Γαλλίας και της Γερμανίας -αλλά όχι μόνον- υπάρχει επίγνωση του προβλήματος».

«Χρειάζεται μια αλληλέγγυα απάντηση, όχι αδιαφορία», είπε ο Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε να τεθεί το μεταναστευτικό στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Συνόδου Κορυφής.

«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων. Μέχρι την επόμενη σύνοδο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όλο πρόβλημα. Στην συνέχεια, η Σύνοδος Κορυφής θα πρέπει να βρει μια αποτελεσματική και αλληλέγγυα λύση», δήλωσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, ο Μάριο Ντράγκι εξήγησε ότι «δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες οι πολίτες», αλλά θεωρεί ότι «πραγματοποιήθηκε μια πραγματική διεθνής πειρατεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ντράγκι: Αποσιωπώντας το πρόβλημα των μεταναστών, δεν λύνεται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Γαλλία: «Μας πρότειναν να δυσφημίσουμε το εμβόλιο της Pfizer έναντι αμοιβής»

Πολλοί ιστότοποι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην Γαλλία υποστηρίζουν ότι τους προσέγγισε μια μυστηριώδης εταιρεία συμβούλων και τους πρότεινε, έναντι αμοιβής, να δυσφημίσουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για την Covid-19, μια πρόταση που ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε σήμερα «αξιοθρήνητη» και «ανεύθυνη». «Δεν ξέρω από πού προέρχεται, δεν ξέρω αν […]
Αρέσει σε %d bloggers: