Να γιατί το εμβόλιο είναι μονόδρομος – Μόνο το 0,01% των εμβολιασμένων στις ΗΠΑ «κόλλησε» κορονοϊό

i-news24

εμβόλιο

Ένα πολύ μικρό ποσοστό, περίπου το 0,01% όσων είχαν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19 στο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, προσβλήθηκαν στη συνέχεια από τον νέο κορονοϊό.

Αυτό προκύπτει από μελέτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση και η οποία επιβεβαιώνει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Μολονότι τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά», ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μολύνσεων «ιδίως μέχρι η ανοσία του πληθυσμού να φτάσει σε επαρκές σημείο ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο η μεταδοτικότητα», εξηγεί η έκθεση των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.

Στη μελέτη εξετάστηκαν 101 εκατομμύρια άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πλήρως στις ΗΠΑ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου. Συνολικά αναφέρθηκαν 10.262 μολύνσεις δύο εβδομάδες (ή και αργότερα) μετά τη χορήγηση και της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και Moderna ή της μοναδικής δόσης του Johnson & Johnson.

Από αυτές τις μολύνσεις, οι 6.446, δηλαδή το 63%, αφορούσε γυναίκες και η μέση ηλικία των ασθενών ήταν τα 58 έτη.

Οι 2.725 ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί, 706 χρειάστηκε να νοσηλευτούν και 132 πέθαναν από αιτίες που συνδέονται με την Covid-19.

Click4more: Εμβόλιο: Όλα έτοιμα για τα ραντεβού των 35-39 ετών! Οι… επόμενοι και τα παιδιά άνω των 12

Συμπερασματικά, το 0,01% όσων είχαν εμβολιαστεί πλήρως μολύνθηκε από τον ιό, το 0,0007% χρειάστηκε νοσηλεία και το 0,0001% πέθανε.

Σύμφωνα με τα CDC πάντως, ο αριθμός των μολύνσεων μετά τον εμβολιασμό είναι σίγουρα μεγαλύτερος, αφού οι ασυμπτωματικοί ασθενείς συχνά δεν διαγιγνώσκονται.

Στο 5% των μολύνσεων κατέστη εφικτό να αναλυθεί το γονιδίωμα του ιού, κάτι που έδειξε ότι η κυριότερη παραλλαγή που τις προκάλεσε ήταν η Β.1.1.7, δηλαδή το στέλεχος που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων που θα αποφευχθούν μεταξύ των εμβολιασμένων ξεπερνά κατά πολύ» τον αριθμό των σπάνιων μολύνσεων, σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Περίπου 164 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Να γιατί το εμβόλιο είναι μονόδρομος – Μόνο το 0,01% των εμβολιασμένων στις ΗΠΑ «κόλλησε» κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Χρηστος Μαυραγανης

Next Post

Ολυμπιακός: «Μάχη» για Φορτούνη στην Τουρκία – Τον «χρυσώνει» η Γαλατά

Περιζήτητος φαίνεται πως είναι ο Κώστας Φορτούνης στην Τουρκία, αφού και οι τρεις μεγάλες ομάδες της Κωνστραντινούπολης (Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι και Μπεσίκτας) επιθυμούν την απόκτησή του, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να αξιώνει υψηλό ποσό, την ώρα που τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ταξίδι του ατζέντη του παίκτη στη γειτονική χώρα. Η […]
Αρέσει σε %d bloggers: